«Εμπλοκή» από τώρα με την επόμενη δόση

Του Βαγγέλη Δουράκη

Και ενώ τα πράγματα «ζορίζουν» λόγω προαπαιτούμενων, το σκηνικό το συμπληρώνει η έλευση της τρόικας που ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα τους εξονυχιστικούς της ελέγχους.

Το Euroworking Group (EWG) συνεδριάζει σήμερα και όλα δείχνουν ότι θα σφραγίσει και τυπικά την εκταμίευση της δόσης του Φεβρουαρίου για την Ελλάδα ύψους 2,8 δισ ευρώ. Προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της συγκεκριμένης εκταμίευσης ήταν η ψήφιση του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου

Προγράμματος που περιέχει και τα νέα τριετή πλαφόν στις δαπάνες των υπουργείων.

Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε την Δευτέρα, επομένως το σημερινό EWG θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση και αυτής της υποδόσης. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στα προαπαιτούμενα για τη δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ ευρώ. Πρόκειται για τη νέα μείωση των τιμών των φαρμάκων και για την παρουσίαση των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων, πάνω στα οποία θα στηριχθεί η μελέτη για τον σχεδιασμό των τριμηνιαίων αποχωρήσεων των δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014.

Από το οικονομικό επιτελείο επιμένουν ότι τα οργανογράμματα είναι έτοιμα, αλλά από την τρόικα σημειώνουν ότι μέχρι τώρα δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη δράση θα εξεταστεί εντός του Μαρτίου σε νέο EWG.

Πηγές πάντως του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζουν ότι η εκταμίευση της δόσης δεν συνδέεται με τον έλεγχο της τρόικας που αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα (σε τεχνικό επίπεδο), ενώ την μεθεπόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα