ΔΣΑ κατά Μνημονίου 3

Αυτή τη φορά ο ΔΣΑ διατυπώνει την εντονότατη αντίθεσή του στην κυβερνητική επιλογή της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναφορικά με τον περιορισμό των καταβαλλόμενων στους έμμισθους δικηγόρους αποζημιώσεων και την αλλαγή του τρόπου καθορισμού του ύψους των μηνιαίων αποδοχών τους, ως ενέργειας δήθεν κατεπείγουσας.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος στηλιτεύει την «αιφνιδιαστική πρωτοβουλία της εκτελεστικής εξουσίας που δημιουργεί

ζητήματα διαφάνειας και ίσης αντιμετώπισης, κλονίζοντας συθέμελα και κατά τρόπο πρωτοφανή την ασφάλεια του δικαίου και προσβάλλοντας τη δικαιολογημένη εμπιστοσύνη των απασχολούμενων με καθεστώς πάγιας αντιμισθίας συναδέλφων μας».

Σύμφωνα με τον νομικό κόσμο ο προσδιορισμός του τρόπου καθορισμού της αμοιβής του απασχολούμενου με καθεστώς πάγιας μηνιαίας αντιμισθίας Δικηγόρου κατόπιν ελεύθερης συμφωνίας με τον εντολέα του, σε αντίθεση με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, υποβιβάζει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και ενθαρρύνει πρακτικές εκμετάλλευσης και «υπαλληλοποίησής» υπό συνθήκες εξοντωτικού και αθέμιτου ανταγωνισμού, που δεν προάγουν την έννοια της Δικαιοσύνης. Η αναζήτηση μειοδοτικών προσφορών απαξιώνει το έργο του Δικηγόρου και καταλήγει να ευνοεί τη συγκέντρωση πλούτου και δικηγορικής ύλης στα χέρια των ολίγων που έχουν προσβάσεις σε κέντρα ευνοιοκρατίας που προωθούν τις προσλήψεις, κατά πλήρη αντίθεση προς το διαχρονικά και νομοθετικά θεσμοθετημένο ρόλο του Δικηγόρου ως δημόσιου λειτουργού.

«Ευελπιστούμε, επισημαίνει ο κ. Αδαμόπουλος , πως η παρατηρηθείσα νομοθετική λοξοδρόμηση δεν θα έχει συνέχεια, δεν θα περιβληθεί εντέλει με τη μορφή του τυπικού νομού και θα παύσει να ισχύει, εξέλιξη που μπορεί να προκύψει μόνο μέσω της σθεναρής αντίστασης των Ελλήνων Βουλευτών στην παρατηρούμενη απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών και στην προάσπιση του δικαιώματος στην ακηδεμόνευτη κοινοβουλευτική έκφραση».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΣΑ, Μνημονίου 3,dsa, mnimoniou 3