Βραβεία Κούρος 2012

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας (που οργάνωσε τα βραβεία για 18η χρονιά) Κωνσταντίνος Ευριπίδης αναφέρθηκε στη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας ως εθνική ανάγκη για να επανέλθει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης. «Το κράτος οφείλει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και μπορεί να το πετύχει. Υπάρχουν λύσεις όπως φορολογικά κίνητρα, απλοποιημένες διαδικασίες, διαμόρφωση ενός σταθερού και εύρυθμου λειτουργικού περιβάλλοντος» ανέφερε ο κ. Ευριπίδης.

Το βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας απένειμε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και

Δικτύων Νότης Μυταράκης στον Απόστολο Κάκκο, Ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Lamda Helix. Ο κ. Μυταράκης συνεχάρη τον κ. Κάκκο και επεσήμανε σε σύντομο χαιρετισμό του ότι η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν είναι το κράτος αυτό που θα φέρει την ανάπτυξη. Το κράτος θα θέσει τις βάσεις για να αλλάξει το κλίμα. Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα».

Το βραβείο Επίδοσης στον Διεθνή Οικονομικό Στίβο απονεμήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα στον Νίκο Μπακατσέλο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ και της Pyramis Deutschland Gmbh. Ο κ. Σταϊκούρας συνεχάρη τους επιχειρηματίες που βραβεύτηκαν επισημαίνοντας ότι η σημερινή βραδιά θα πρέπει να είναι εφαλτήριο επίτευξης νέων στόχων στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Το βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς απένειμε στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και στους προέδρους της ο πρόεδρος της Βουλής Ε. Μεϊμαράκης. Σε σύντομη ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι το πολιτικό σύστημα έχει καταλάβει τα λάθη του, έκανε την αυτοκριτική του και απέδειξε ότι μπορεί να εξασφαλίσει ένα σταθερό πολιτικό κλίμα που θα βοηθήσει την επιχειρηματικότητα. Τα τρία κόμματα της κυβέρνησης κατάλαβαν ότι πρέπει να συνενωθούν για να σώσουν τη χώρα, να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια που θα έχει θετικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι από τη Δευτέρα το κλίμα στη χώρα θα αλλάξει και η ψυχολογία των Ελλήνων θα είναι διαφορετική τονίζοντας ότι «από την Δευτέρα θα συζητάμε σε διαφορετικό πνεύμα και θα βάλουμε τις βάσεις για να ξεκινήσει την πορεία της η νέα Ελλάδα».

Το βραβείο «Στέλιος Χατζηϊωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2012» απονεμήθηκε από τον κ. Στέλιο Χατζηϊωάννου στην Ρεβέκκα Πιτσίκα της People for Business με έδρα την Αθήνα και αντικείμενο την παροχή εξειδικευμένων και αποκλειστικών υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού.

Το βραβείο Green Dreams-Πράσινη Επιχειρηματικότητα απονεμήθηκε από τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank EFG στον Δρ. Βασίλειο Θεοχαράκη Ιδρυτή και πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας νανοτεχνολογίας Nanophos ΑΕ και στον Δρ. Ιωάννη Αραμπατζή, Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή της εταιρείας Nanophos Α.Ε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα