Δημοσκοπικό σοκ στη ΔΗΜΑΡ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Το ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος είναι ήδη πολύ βαθύ, καθώς οι διαφορές μεταξύ όσων θέλουν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τους «58» και όσων ακολουθούν τη γραμμή Κουβέλη περί «τρίτου πόλου» με επίκεντρο τη ΔΗΜΑΡ είναι μεγάλες και μάλλον αγεφύρωτες. Αυτή τη στιγμή, με φόντο το Συνέδριο του κόμματος που ξεκινά σε δέκα ακριβώς ημέρες, στη ΔΗΜΑΡ

συγκρούονται δύο διαμετρικά αντίθετα πολιτικά σχέδια. Μάλιστα όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, δεν διστάζουν να μιλήσουν ακόμη και για διάσπαση του κόμματος, αφού ένα κομμάτι της μειοψηφίας και των διαφωνούντων φέρονται να σκέφτονται σοβαρά την αποσκίρτηση από την Αγίου Κωνσταντίνου και την προσέγγιση των «58» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Απογοητευτικές δημοσκοπήσεις

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και επιφανή στελέχη των διαφωνούντων, όπως ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, διαβεβαιώνουν τους συνομιλητές τους ότι «τα περί διάσπασης είναι αστεία πράγματα» και εγγυώνται ότι δεν τους αφορούν τέτοια σενάρια. Πάντως, το κλίμα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ βαραίνει έτι περαιτέρω από τη δημοσίευση σφυγμομετρήσεων. Πλέον, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη εμφανίζεται «καθαρά» εκτός Βουλής, ενώ σε δημοσκόπηση το περασμένο σαββατοκύριακο έφτασε το 1,9% στην πρόθεση ψήφου. Μ’ άλλα λόγια, το συνέδριο του κόμματος δεν καλείται μόνο να αποφασίσει την πολιτική στρατηγική του κόμματος έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε ό,τι αφορά την πολιτική συμμαχιών γενικότερα. Πέραν αυτών, το δεύτερο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ καλείται να πάρει αποφάσεις για την επιβίωση της Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία αυτή τη στιγμή κάθε άλλο παρά βέβαιη φαντάζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα