Διαψεύδουν οι καραμανλικοί το «βέτο» στον Στουρνάρα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Βήμα, ο πρώην Πρωθυπουργός μετέφερε σε στενούς του συνομιλητές την απόφασή του να αποτρέψει, πάσει θυσία, τη συμμετοχή του νυν υπουργού Οικονομικών στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, θέτοντας ουσιαστικά βέτο.

«Βέτο ο Καραμανλής έθεσε εκεί και όταν έπρεπε… αν είναι δυνατόν να εξαρτάται η συμμετοχή του στο κόμμα του οποίου ηγήθηκε ως Πρόεδρος και Πρωθυπουργός από τον Στουρνάρα» σημείωναν στενοί συνεργάτες

του πρώην Πρωθυπουργού στον απόηχο των σεναρίων που πυροδοτήθηκαν. Οι ίδιες πηγές σημείωναν στο matrix24.gr πως τέτοιου είδους διαρροές δεν είναι τυχαίες και έχουν ως τελικό στόχο να βάλουν τον πρώην Πρωθυπουργό στο κάδρο της αντιπαράθεσης με τον Γιάννη Στουρνάρα και, ταυτόχρονα, να προκαλέσουν ένα επικοινωνιακό περιβάλλον που, ενδεχομένως, θα αιτιολογήσει αποφάσεις για το μέλλον του Υπουργού στην κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ακόμη και τα στελέχη που διέψευδαν, εκ μέρους του Κ. Καραμανλή, τις διαρροές περί βέτο στον Στουρνάρα δεν αρνούνταν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός τόσο για την ακολουθούμενη από τον κ. Στουρνάρα πολιτική όσο, κυρίως, για τις δικές του ευθύνες στην οικονομία την περίοδο 2000 – 2004 αλλά και για την επιλογή του να στοχοποιήσει ως κύριο και μόνον υπεύθυνο για την οικονομική κρίση τον Κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση του, της περιόδου 2004-2009.

Παρά το γεγονός ότι ο πρώην Πρωθυπουργός σημειώνει, σε όλους τους συνομιλητές του, την ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά, το κλίμα αμοιβαίας καχυποψίας είναι ισχυρό ενώ τα επεισόδια με εκατέρωθεν αιχμηρά σχόλια είναι βέβαιο ότι θα έχουν συνέχεια…

Keywords
Τυχαία Θέματα