«Δημοψήφισμα» οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Καίτοι η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού, ελάχιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πριν τη διπλή κάλπη του ερχόμενου Μαΐου, όταν θα διεξαχθούν παράλληλα οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι Ευρωεκλογές.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα μπορούσε

να αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» της κυβέρνησης Σαμαρά, εξαιτίας της… στάσης των δανειστών. Σύμφωνα, λοιπόν, με το στρατηγικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, αν οι πιστωτές δεν πάρουν πρωτοβουλία νωρίτερα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, τότε η κυβέρνηση Σαμαρά θα πορευτεί προς τις διπλές κάλπες χωρίς να έχει να παρουσιάσει κάποια σημαντική επιτυχία. «Αν πάει σε εκλογές χωρίς κούρεμα ή επιμήκυνση χρέους και μιλάει μόνο για “success story”, χάθηκε», εκτιμά κορυφαίος παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας τα σχέδια του κόμματος.

«Πολιτικό μήνυμα»

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει πολύ νωρίς -και πάντως πρις τις Γιορτές των Χριστουγέννων- να πολιτικοποιεί την επερχόμενη αναμέτρηση, αναγορεύοντάς την σε διπλό δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και της «μνημονιακής» πολιτικής.

Μάλιστα, τον τόνο έδωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Οι δημοτικές εκλογές είναι μια ευκαιρία για μια αλλαγή και στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με ένα σμπάρο μπορούμε να πετύχουμε πολλά τριγώνια. Και να σταλεί πολιτικό μήνυμα κοινωνικής διαμαρτυρίας, αντι-κυβερνητικό, αντιμνημονιακό και να αλλάξουν διοικήσεις, πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει πελατειακές λογικές, που ελέγχονται για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, που αποδείχτηκαν πιστοί υπηρέτες του μνημονίου», επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις κάλπες, θα στηρίξει «και στις περιφέρειες και στις μεγάλες πόλεις και σε όλη την Ελλάδα πλατιά, ενωτικά, αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια που δεν θα αποτελούνται μόνο από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με βάση πρόγραμμα, εντιμότητα και που θα σηματοδοτούνται από φρέσκα πρόσωπα, νέες δυνάμεις, που δεν εκπροσωπούν στη συνείδηση των πολιτών το παλιό και το φθαρμένο».

Keywords
Τυχαία Θέματα