Φοροκυνηγητό για μεγάλες υποθέσεις πλούτου

Σύμφωνα με τις οδηγίες του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη οι υποθέσεις κινδυνεύουν με παραγραφή και θα πρέπει να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο για κάθε ανέλεγκτη υπόθεση θα καταρτίζεται πίνακας μορίων, στη βάση του συστήματος Elenxis, στον οποίο ειδικό βάρος θα έχει και ενδεχόμενη περαίωση των υποθέσεων αυτών. Οι ελεγκτές θα πρέπει να αναλάβουν πέντε υποθέσεις ο καθένας και να ενημερώνουν με email τη ΓΓΔΕ.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο προτεραιότητα δίνεται σε υποθέσεις που:

- έχουν

εκδοθεί εντολές φορολογικού ελέγχου, αλλά δεν έχει γίνει έναρξη ελέγχου και

- εκκρεμεί η έκδοση εντολής και αφορούν ελέγχους μετά από παραγγελία εισαγγελικών λειτουργών ή επιθεωρητών, υποθέσεις μεγάλου πλούτου, ακινήτων εξωτερικού, offshore, εμβασμάτων, υποθέσεις οι οποίες έχουν ανατεθεί με απόφαση υπουργού ή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς και υποθέσεις που ο φορολογικός έλεγχος έχει εγκριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, κατόπιν αίτησης των υπηρεσιών, ο έλεγχος αυτών καθίσταται υποχρεωτικός.

Υποχρεωτικά, θα διενεργηθεί ο έλεγχος σε επιχειρήσεις για τα οικονομικά έτη 2004 και 2005, για την ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων, και σε επιχειρήσεις στις οποίες έχει γίνει ολική ανάκτηση των ενισχύσεων, και θα διενεργηθεί επανυπολογισμός των τόκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα