ΔΗΜΑΡ: Απουσίες με νόημα από την ψηφοφορία

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η αρχική αφορμή της εσωστρέφειας για την Αγίου Κωνσταντίνου δόθηκε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, όταν ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ότι το κόμμα θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. Αρκετοί βουλευτές δεν έκρυβαν την ενόχλησή τους, καθώς υποστήριζαν πως «δεν είχε συνεδριάσει κανένα όργανο και δεν ήταν συλλογική η απόφαση».
Μάλιστα, ο πρόεδρος

της ΔΗΜΑΡ έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών το απόγευμα του Σαββάτου, όταν συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και πολλοί βουλευτές του ζήτησαν το λόγο για τις ανακοινώσεις του.

Απουσίες, διαφωνίες

Μάλιστα, κατά την ίδια συνεδρίαση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βασίλης Οικονόμου διαφώνησε με την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη να καταψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και αντιπρότεινε να δηλώσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ «παρόντες». Παράλληλα, από τη συνεδρίαση έλειπαν και άλλοι τρεις βουλευτές του κόμματος, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Γιάννης Πανούσης και ο Σπύρος Λυκούδης, ενώ στελέχη του κόμματος θεωρούν δεδομένο ότι τόσο ο κ. Ψαριανός όσο και ο κ. Λυκούδης διαφωνούσαν με την απόφαση Κουβέλη.
Τελικώς, η ΔΗΜΑΡ δεν γλίτωσε το ρήγμα στην χθεσινή ψηφοφορία, καθώς δύο από τους διαφωνούντες –οι Βασίλης Οικονόμου και Γρηγόρης Ψαριανός- επέλεξαν να μην καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, αλλά να απόσχουν της ψηφοφορίας.

Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ, αργά χθες τη νύχτα, προχώρησαν σε πολιτική αποδοκιμασία των δύο βουλευτών, λέγοντας πως «είναι αυτονόητη υποχρέωση των βουλευτών να δρουν συλλογικά», ωστόσο πηγές των διαφωνούντων ανταπαντούσαν υποστηρίζοντας πως «η συλλογικότητα φαίνεται πρωτίστως στον τρόπο λήψης των αποφάσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα