Δεν βλέπει άνοδο του ρατσισμού η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην απάντησή της η ελληνική κυβέρνηση αρνείται ότι η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και η δημοσκοπική της άνοδος αποτελεί ένδειξη ανόδου του ρατσισμού στην ελληνική κοινωνία ή πολιτικής ή κοινωνικής προσέγγισης ή ταύτισης προς τη ρατσιστική ιδεολογία. Αντιθέτως, η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει

ότι «η κοινοβουλευτική αυτή δύναμη αποτελεί κατά βάσιν έκφραση λαϊκής απογοήτευσης και διαμαρτυρίας εναντίον σκληρών, αν και αναγκαίων, μέτρων λιτότητας, καθώς και της αυξανόμενης ανεργίας ως συνέπειας της μακροχρόνιας οικονομικής ύφεσης».

Σημειώνεται ότι στην απάντησή της αποφεύγει να κατονομάσει τη Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για «ακραία οργάνωση», η αντιμετώπιση της οποίας «αποτελεί θέμα περίπλοκο για προφανείς λόγους, σχετιζομένους με τη λειτουργία του δημοκρατικού συστήματος».

Όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, «οι λύσεις δεν μπορούν να είναι προϊόν συναισθηματικών αντιδράσεων, που θα μπορούσαν να έχουν αντιπαραγωγική επίδραση και να οδηγήσουν σε μη επιθυμητά αποτελέσματα». όπως εκτιμά: «Θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνετής προσέγγισης, η οποία θα αξιοποιεί τη συσσωρευμένη πολιτική και δημοκρατική πείρα, εντός του πλαισίου του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής. Τούτο επιθυμεί και επιδιώκει το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου της χώρας. Εν προκειμένω, ας λάβουμε υπ’ όψιν ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης απεφάσισε να μην αποκλείσει ένα μέλος της οργάνωσης αυτής, από τις εργασίες της τον περασμένο Ιανουάριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα