«Ανάσα» για την κυβέρνηση μέχρι τον Ιούνιο

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν ανέφερε μετά τη συνάντησή του με τον Γιάννη Στουρνάρα ότι η συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση οδηγεί στην επίτευξη του στόχου για τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα (150.000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2015).

Ο Πολ Τόμσεν υποστήριξε ότι οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων ανοίγει το δρόμο για να μπει «νέο αίμα» στο Δημόσιο.

Όπως είπε, «όλοι ξέρουμε όμως ότι το Δημόσιο χρειάζεται νέους και καλά εκπαιδευμένους υπαλλήλους, άρα το θέμα δεν είναι οι απολύσεις».

Συμπλήρωσε πως για να παραμείνει σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα, οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στην ανταγωνιστικότητα και στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου. «Η κυβέρνηση έχει συναίσθηση των θεμάτων και ξέρει τι πρέπει να γίνει».

Ανακοινώσεις αύριο από Στουρνάρα

Αύριο, στη 1:15 μετά το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας με την τρόικα.

Το χρονοδιάγραμμα

Ο Πολ Τόμσεν γνωστοποίησε ότι η έκθεση προόδου της τρόικας θα είναι έτοιμη σε λίγες εβδομάδες και σίγουρα μέσα στο Μάιο.

Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα τον Ιούνιο.

Η δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα εγκριθεί κατά πάσα πιθανότητα στο Euro Working Group της 13ης Απριλίου, ενώ μέσα στον ΑΠρίλιο η Ελλάδα αναμένει και 7,2 δισ. ευρώ με τη μορφή ομολόγων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου το ΔΝΤ θα εγκρίνει το δικό του μερίδιο από τη δόση των 6 δισ. ευρώ (ανέρχεται σε 1,8 δισ.), ενώ στο Eurogroup της 13ης Μαΐου θα εγκριθεί το ποσό που αναλογεί στην Κομισιόν και στην ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα