Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές στις συντάξεις

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Φώτης Κουβέλης στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» τόνισε ότι: «Η ρύθμιση η οποία υπάρχει για την εξασφάλιση των αναγκαίων εσόδων αναφέρεται στα ζητήματα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας και στις δαπάνες οι οποίες έχουν περικοπεί και αναφέρομαι στις δαπάνες των υπουργείων αυτό το πρόγραμμα πρέπει να τηρηθεί. Αλλά όχι, σε καμία περίπτωση νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Όσον αφορά στην εμμονή του ΔΝΤ

για απολύσεις στο δημόσιο 17.000 υπαλλήλων εντός του 2013 ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι:«Δεν υπάρχει καμία επιλογή για απολύσεις από το δημόσιο. Ο νόμος προβλέπει την κινητικότητα, δηλαδή την αξιολόγηση του προσωπικού και των διοικητικών μονάδων. Υπάρχουν τομείς της δημόσιας διοίκησης που έχουν περισσευούμενο προσωπικό και άλλοι τομείς οι οποίοι πράγματι έχουν τεράστιες ανάγκες. Με την κινητικότητα θα εξασφαλιστεί η παραμονή των δημοσίων υπαλλήλων στην υπηρεσία. Άλλωστε έχουμε επιταχυνόμενη αποχώρηση καθώς φεύγουν περισσότεροι από όσους είχαν υπολογιστεί στη σύνταξη. Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο

Ο Φώτης Κουβέλης είπε στην ίδια συνέντευξη ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί, μέσω ΕΣΠΑ, τέσσερα μεγάλα έργα που έχουν σχέση με τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, τα οποία εάν ανοίξουν τα συγκεκριμένα εργοτάξια θα δημιουργήσουν 50.000 θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε: « Η προκαταρκτική εξέταση βεβαίως πρέπει να βαθύνει την έρευνα και στο βαθμό που θα υπάρξουν και άλλες ενδείξεις ή αποδείξεις να εντοπισθούν ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες και πρέπει να ερευνηθούν.»

Ενώ σε σχέση με την τρομοκρατία ο Φ. Κουβέλης σχολίασε: «Νομίζω ότι το ζήτημα τρομοκρατίας είναι και αυτό υπαρκτό, βεβαίως επαναβιώνει μέσα σε μια συγκεκριμένη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα την οποία αυτοί που θέλουν να τρομοκρατούν την επικαλούνται ακριβώς για να εξασφαλίσουν τις επιφάσεις, που κατά την γνώμη τους μπορούν να δικαιολογήσουν τις απαράδεκτες ενέργειες τους. Η τρομοκρατία πλήττει την κοινωνία επιτίθεται στην κοινωνία για αυτό και πρέπει να απομονωθεί και πολιτικά και ηθικά.»

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με το αν είναι στις μελλοντικές σκέψεις του Φ. Κουβέλη και η προεδρία της Δημοκρατίας. «Δεν υπάρχει στους σχεδιασμούς μου κάτι τέτοιο. Είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πάντοτε αναζητώ την παρουσία μου μέσα από την συλλογικότητα της Αριστεράς που υπηρετώ…», δήλωσε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα