Δεν περιμένει απόψε συμφωνία το Μαξίμου

Το ενδεχόμενο αναβολής της συνάντησης, προφανώς, πέρασε από το μυαλό των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα έστελνε μηνύματα ρήξης στις διεθνείς αγορές και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το χειρότερο δηλαδή δυνατό μήνυμα από την Αθήνα.

Η συνάντηση, συνεπώς, θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Ωστόσο, οι ελπίδες από αυτή να προκύψει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και τρόικας για τα ανοικτά

μέτωπα είναι πλέον ελάχιστες.

Είναι ενδεικτικό ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού επιχειρούσαν να ρίξουν τον πήχυ, αποδίδοντας στα ΜΜΕ τους δραματικούς τόνους ή, αντιθέτως, τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν, σημείωναν δε ότι σε καμία χώρα με πρόγραμμα τα θέματα δεν επιλύονται σε διάστημα δύο εβδομάδων.

«Είναι λάθος να αντιμετωπίζεται η συνάντηση ως τελική, διότι ούτε συμφωνία θα υπάρξει, ούτε βέβαια και διαφωνία, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν» επιχειρηματολογούσαν, σε εμφανώς ήπιους τόνους, κυβερνητικά στελέχη, λίγες ώρες πριν τα στελέχη της τρόικας περάσουν την πόρτα του Μαξίμου.

Όπως όλα δείχνουν η διαδικασία αποδέσμευσης της δόσης των 2,8 δισ και αξιολόγησης της Ελλάδας ενόψει της επόμενης των 6 δισ ευρώ θα πάει χρονικά προς τα πίσω, πιθανά τον Απρίλιο. Η κυβέρνηση, που επουδενί επιθυμεί ρήξη με την τρόικα, σημειώνει ότι τα ταμειακά αποθέματα επαρκούν, ούτως ή άλλως, μέχρι τον Ιούνιο, ωστόσο είναι σαφές ότι η ζημία από ένα συνολικό «πάγωμα» της χρηματοδότησης προς τη χώρα είναι πρωτίστως πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα