Δεν τα βρήκαν ναυτεργάτες-ακτοπλόοι

Χωρίς αποτέλεσμα τελείωσε και η δεύτερη συνάντηση των ακτοπλόων με τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), στην οποία θίχτηκε το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτικών.

Οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ ζήτησαν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με αύξηση που θα καθοριστεί από τις δύο πλευρές, ενώ έκαναν σαφές ότι δεν διαπραγματεύονται καμία μείωση των αποδοχών. Επίσης, για το θέμα των ειδικών επιδομάτων στα δρομολόγια των άγονων

γραμμών και των εξπρές δρομολογίων, οι εκπρόσωποι των ναυτικών συμφώνησαν να υπάρξει κοινή επιτροπή από τις δύο πλευρές, η οποία θα εξετάσει τα ζητήματα.

Από τη μεριά τους όμως, τα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) ζήτησαν μείωση 10% των αποδοχών των ναυτικών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, καθώς και να επανεξεταστεί το θέμα του ειδικού επιδόματος της άγονης γραμμής και των εξπρές δρομολογίων.

Τελικώς, οι ακτοπλόοι δεσμεύθηκαν ότι όλα τα θέματα, που έθεσε η ΠΝΟ, θα συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα