Κουτσούμπας: Όχι σε «καιροσκόπους»

«Οι μόνες θυσίες που αρμόζουν στο λαό μας, είναι οι θυσίες στον αγώνα για να ξημερώσει η δική του εργατική λαϊκή εξουσία, η μόνη που θα βάλει τέρμα στην κατρακύλα, στην εκμετάλλευση, στην ταξική αδικία», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα τόνισε: «Είναι μέτρα που έχουν οδηγήσει πλατιές λαϊκές εργατικές μάζες σε συνθήκες μόνιμης, τόσο σχετικής όσο και απόλυτης εξαθλίωσης. Δεν είναι προσωρινά, προστίθενται συνεχώς, ήρθαν για να μείνουν γιατί είναι όρος για την ανάκαμψη της κερδοφορίας και σε συνθήκες της όποιας ανάπτυξης προπαγανδίζει η κυβέρνηση».

Κάνοντας

λόγο για ανάγκη«ανασύνταξης» του «λαϊκού κινήματος» σημείωσε πως «κινητήρια δύναμη αντεπίθεσης και ανατροπής είναι το εργατικό κίνημα και η συμμαχία του με το κίνημα των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς, το ριζοσπαστικό κίνημα της νεολαίας και των γυναικών με γραμμή πάλης που η τελική της έκβαση στοχεύει στην εργατική εξουσία (…) Αυτή η ανασύνταξη προϋποθέτει ΚΚΕ ισχυρό σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, ως προϋπόθεση για τη λαϊκή συμμαχία».

Ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε ακόμα ότι «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να υποχωρήσει, να συναινέσει στο τσάκισμα του κινήματος, στην ενσωμάτωση και τον παροπλισμό του, συμμετέχοντας και σαλιαρίζοντας με αναξιόπιστους καιροσκόπους, συμβιβασμένους διαχειριστές αντιλαϊκών πολιτικών σε όφελος τμημάτων της αστικής τάξης, εντός των τειχών της καπιταλιστικής ΕΕ».

Αναφερόμενος στον ιστορικό χαρακτήρα της εκδήλωσης επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, «επιγράμματα σκαλισμένα στους τοίχους των φυλακών» και σημείωσε πως: « “Όταν σταυρώνεται ένας λαός οι κομμουνιστές ανεβαίνουν στο Γολγοθά πρώτοι”. Αυτή είναι η παρακαταθήκη της γενιάς της Αντίστασης, η αδάμαστη γενιά των κομμουνιστών της πατρίδας μας».

Σχόλιο για τις οικονομικές εξελίξεις

«Τόσο η ελάφρυνση του χρέους που υπόσχεται η κυβέρνηση, όσο και το κούρεμα που διεκδικεί η αξιωματική αντιπολίτευση συντασσόμενη ουσιαστικά με το ΔΝΤ, όχι μόνο δεν οδηγούν στο τέλος της αντιλαϊκής επίθεσης, αλλά προϋποθέτουν την υλοποίηση νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και μνημονίων, χωρίς ημερομηνία λήξης», επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιό του για τις οικονομικές εξελίξεις.

«Οι παλιοί και οι όψιμοι «εξορκιστές» της τρόικας και των μνημονίων κοροϊδεύουν το λαό και τον οδηγούν σε νέες παγίδες και περιπέτειες, αφού αποδέχονται την Ευρωπαϊκή Ένωση και την καπιταλιστική οικονομία, την ανάγκη των μονοπωλίων να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους» αναφέρει το σχόλιο του κόμματος καταλήγοντας «ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαγεί ο λαός οριστικά από τα αντιλαϊκά μέτρα, την εξαθλίωση και τα μνημόνια διαρκείας είναι να βαδίσει σε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης χωρίς τα δεσμά του χρέους, της ΕΕ και των μονοπωλίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα