ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ

20:40 4/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Ξεκίνησαν σήμερα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να τονίζει την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εγγυητικά κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης

έπειτα από τη δίωρη συνάντησή του, σήμερα το απόγευμα, με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλ. Σακελλάρη, επισήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης  των διαδικασιών ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά θέματα και να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εγγυητικά κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κάτι που όπως είπε αποτελεί βασική επιδίωξη του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για τον Ιούλιο.

Ο υπουργός δήλωσε ότι «ο Ιούλιος θα είναι αφιερωμένος στη διαπραγμάτευση με την ΕΤΕπ» προσθέτοντας: «Ελπίζω να ξεπεράσουμε, το συντομότερο δυνατόν, τις δυσκολίες».

Από την πλευρά του ο κ. Σακελλάρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυσπιστία από την πλευρά της ΕΤΕπ σε ότι αφορά στην αποδέσμευση των κονδυλίων αλλά «υπάρχουν ακόμη σε εκκρεμότητα διάφορα γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν τόσο από την ΕΤΕπ, όσο και από την Ε.Ε αλλά και από την Ελλάδα», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του ότι «θα καρποφορήσουν σύντομα οι προσπάθειες που καταβάλλουμε».

Επανέλαβε τέλος ότι η ΕΤΕπ δεν μειώνει τη μόχλευση και ότι είναι λανθασμένη οποιαδήποτε υπόθεση ότι ο στόχος μόχλευσης για τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις  είναι μικρότερος του 1 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα