ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΙΝΟΣΕΤ

19:20 4/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Με δικαστική εντολή ανοίχτηκε σήμερα η διαθήκη του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ με το περιεχόμενο της διαθήκης να μη προκαλεί έκπληξη καθώς όλη του η περιουσία πηγαίνει αποκλειστικά στην οικογένειά του.

Το δημόσιο επιθυμούσε να ανοιχτεί η διαθήκη, σχεδόν πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Πινοσέτ, στις 10 Δεκεμβρίου 2006, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει ποσά για να πληρωθούν οι καθυστερημένοι φόροι του πρώην δικτάτορα και να δοθούν ενδεχόμενες αποζημιώσεις σε θύματα του καθεστώτος του.

«Μπορέσαμε

να μάθουμε τη βούληση του και το ποιοι είναι οι κληρονόμοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του δημοσίου (CDE), Κάρλος Μακένεϊ.

Σημειώνεται ότι η  περιουσία του Αουγκούστο Πινοσέτ εκτιμάται ότι αγγίζει τα 26 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 20 είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες του εξωτερικού. Τα υπόλοιπα είναι ακίνητα και χρήματα που φυλάσσονται σε τράπεζες της Χιλής.

Η οικογένειά του δεν ζήτησε ποτέ να ανοιχτεί η διαθήκη.

Μάλιστα μετά το θάνατό του, σε ηλικία 91 ετών, η χήρα και τα πέντε παιδιά του υιοθέτησαν χαμηλό προφίλ και διαβεβαίωναν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι δύσκολη. Η κόρη του μάλιστα είπε στους δημοσιογράφους ότι πούλησε τα κοσμήματα και τα έπιπλά της για να ζήσει.

Διαβάστε επίσης:

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΙΝΟΣΕΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα