Χαράτσι 3 ευρώ το μήνα, λόγω ΝΕΡΙΤ

Έως τώρα το ετήσιο κόστος για την ΕΡΤ ήταν 50 ευρώ, δηλαδή η επιβάρυνση έφτανε 4,17 ευρώ το μήνα. Το χρονικό διάστημα που η ΕΡΤ έμεινε κλειστή, το χαράτσι δεν καταβαλλόταν. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να μην υπάρξει η παραμικρή απώλεια στα έσοδα που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό της δημόσιας τηλεόρασης και γι’ αυτό φαίνεται ότι προωθεί την άμεση εφαρμογή του νέου ανταποδοτικού τέλους.

Η αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στη δημόσια τηλεόραση (ΔΤ) και

τη ΝΕΡΙΤ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Δεκεμβρίου, με την εμφάνιση του νέου λογότυπου τα μεσάνυχτα που αλλάζει ο χρόνος.

Το πρόγραμμα που παράγεται από την ΔΤ πρόκειται να συνεχιστεί. Απλώς η ΝΕΡΙΤ θα αναλάβει τη λειτουργία της συγκεκριμένης συχνότητας, αξιοποιώντας το ήδη υπάρχον προσωπικό.

Να σημειωθεί πάντως, ότι παρ’ ότι η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ επισπεύδεται κατά τρεις μήνες, η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού δεν έχει ακόμα αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Οικονομικών.

Ουσιαστικά η ΝΕΡΙΤ θα «νοικιάζει» τους εργαζόμενους της ΔΤ, μέχρι να αποκτήσει το δικό της προσωπικό, δηλαδή μέχρι η κυβέρνηση να τακτοποιήσει το θεσμικό ζήτημα λειτουργίας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα