«CASUS BELLI» ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

09:40 4/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Στο χαλί των σχεδιαζόμενων αποκρατικοποιήσεων θα στρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιπολιτευτική τακτική του, καθώς η Κουμουνδούρου διαμηνύει ήδη ότι θα τηρήσει πολύ σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση, αν ξεδιπλώσει τα σχέδιά της.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη αυξάνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, δύο 24ωρα πριν την έναρξη της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ενώ η Κουμουνδούρου είναι διατεθειμένη να οδηγήσει στο κόκκινο το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης αν τελεσφορήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις-εξπρές.

Ήδη χθες, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προετοιμάζει τους όρους λεηλασίας του δημοσίου πλούτου», ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στη ΔΕΣΦΑ. Επίσης, σήμερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με την εργασιακή επιτροπή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, που επίσης βρίσκεται στα πλάνα της κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται να καταγγείλει την κυβέρνηση για «ξεπούλημα», ενώ πολιτική πίεση θα ασκηθεί και στη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, αν τελικά το συγκυβερνών κόμμα συναινέσει σε αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Keywords