ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ

16:31 6/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Εξοφλήθηκαν σήμερα όλα τα φαρμακεία για το Μάιο. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ «προσπαθεί να πείσει ότι εξοφλώντας μέρος των τρεχουσών οφειλών, η υποχρέωση του έχει λήξει», απαντάει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Κόντρας συνέχεια μεταξύ Φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥ. Η διοίκηση του Οργανισμού

ανακοίνωσε πως προχώρησε στην εξόφληση των οφειλών τους προς όλα τα φαρμακεία, για τον μήνα Μάιο.

Βέβαια, τα χρήματα προβλέπεται να φανούν στους επιμέρους λογαριασμούς των Φαρμακοποιών στις επόμενες δύο ημέρες. Ο ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει πως προχωράει και η εξόφληση του Ιουνίου και προσθέτει «εμείς κάναμε ένα βήμα μπροστά και ζητάμε και οι υπόλοιποι να κάνουν το ίδιο».

Αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω πριν λάβουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή τρεχουσών και προηγούμενων οφειλών, εμφανίζονται οι Φαρμακοποιοί χαρακτηρίζοντας Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ «συνυπεύθυνους για την κατεδάφιση της φαρμακευτικής περίθαλψης». Σε μια σκληρή ανακοίνωση, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) κάνει λόγο για κατακριτέα και παράνομη τακτική που θυμίζει, άλλες εποχές απεργοσπαστικών μηχανισμών και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Οι Φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη πως, «αποκρύπτει ότι η μέχρι σήμερα και για πολλούς μήνες παροχή των φαρμάκων στους ασφαλισμένους οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε κεφάλαια φαρμακοποιών που δόθηκαν στις βιομηχανίες στις οποίες δεν χρωστάμε τίποτα, για να μην στερηθούν οι ασθενείς τα φάρμακα τους».

Μάλιστα, προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι εξοφλώντας μέρος των τρεχουσών οφειλών ΜαΐουΙουνίου, η υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς έχει λήξει, χωρίς να κάνει λόγο σε προηγούμενες οφειλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα