ΕΤΣΙ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ 200.000 ΜΑΘΗΤΩΝ

15:50 6/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Στις περιφέρειες οριστικά η αρμοδιότητα μεταφοράς των μαθητών. Υπογράφονται νέες συμβάσεις με τους μεταφορές με κούρεμα 15% και εξοικονόμηση 25 εκατ. ευρώ.

Με δύο αποφάσεις του το υπουργείο Εσωτερικών προχωρεί στη ρύθμιση του προβλήματος που έχει προκύψει με τη μεταφορά των 200.000 μαθητών. Ήδη χθες δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για μεταφορά μαθητών σχολικού έτους 2012-2013, ενώ υπεγράφη και απόφαση για την επιχορήγηση των Περιφερειών

με κονδύλι ύψους 21 εκατ. ευρώ για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών.

Ειδικότερα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ρυθμίζονται εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με τους διαγωνισμούς ανάθεσης και γίνεται κούρεμα 17% του κόστους μεταφοράς. Μετά από απόφαση των Περιφερειακών Συμβουλίων θα υπάρξει παράταση των υπαρχουσών συμβάσεων σε όποια περιοχή δεν έχουν υπογραφεί νέες συμβάσεις.

Εν τω μεταξύ η απόφαση που υπεγράφη για τη κατανομή μέρους των οφειλών για τη μεταφοράς των μαθητών, αφορά συνολικά 21 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αποδοθούν στις περιφέρειες για να τα κατανείμουν στους μεταφορείς. Πρόκειται για οφειλές του χρονικού διαστήματος από 01.01.2012έως30.6.2012.

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου στην οποία περιέχονται αναλυτικές οδηγίες για την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να ανανεωθούν οι συμβάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα