Μπερντ Στορκ: Από το Καζακστάν, στους 8 της Ευρώπης

07:22 1/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Στην Ελλάδα κάθε ομάδα έχει… δύο ομάδες. Την επαγγελματική και αυτή των Νέων. Δύο διαφορετικά πράγματα, δύο διαφορετικοί κόσμοι. Στα προηγμένα, ποδοσφαιρικά, κράτη, η ομάδα Νέων είναι ο προθάλαμος για το μεγάλο βήμα, τα μεγάλα σαλόνια.

Ένας κράτος σαν κι αυτά είναι η Γερμανία απ’ όπου προέρχεται ο Μπερντ Στορκ. Ο τεχνικός της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού που εντυπωσιάζει με την πορεία της στο Champions League

Νέων και την πρόκριση στα προημιτελικά, είναι ο άνθρωπος που πήγε στους «ερυθρολεύκους» με ξεκάθαρο πλάνο τη δημιουργία μίας φουρνιάς ποδοσφαιριστών που στο μέλλον θα στελεχώσουν τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο γεννημένος στις 25 Ιανουαρίου 1963 Γερμανός προπονητής, άρχισε την καριέρα του στη Μπόχουμ όπου φόρεσε τη φανέλα της από το 1977 έως το 1983. Ουδέποτε ήταν το πρώτο όνομα, αλλά ήταν το λεγόμενο «εργαλείο» που θέλουν οι προπονητές. Εξάλλου, με 171 συμμετοχές στη Bundesliga δεν μπορείς να πεις ότι πέρασε απαρατήρητος.

Ο τελευταίος ποδοσφαιρικός του σταθμός προτού κρεμάσει τα παπούτσια του και ασχοληθεί με την προπονητική ήταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ. Αγωνίστηκε μία εξαετία (1883-1989) κατακτώντας την τελευταία του σεζόν το Κύπελλο Γερμανίας.

Το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή και ήταν φυσιολογικό να παραμείνει σε αυτό. Αρχισε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός σε (με χρονική σειρά) Χέρτα, Βόλφσμπουργκ, Παρτιζάν και Ντόρτμουντ για να αναλάβει την ομάδα νέων του Καζακστάν και στη συνέχεια την ομάδα Ανδρών όπου απολύθηκε γιατί δεν κατάφερε να προκριθεί στο Euro 2012.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κινήθηκε άμεσα για την πρόσληψή του γνωρίζοντας ότι είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει με νεαρούς, βοηθάει τους νεαρούς και φροντίζει να τους δίνει τα εφόδια εκείνα για μία πλούσια καριέρα. Αυτό κάνει και στον Ολυμπιακό. Έχει δημιουργήσει τους δικούς του «μπέμπηδες» που εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους στο Next Generation. Εκεί όπου οι «ερυθρόλευκοι» πανηγυρίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα