Έχει ακόμη δρόμο…

07:07 1/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο Παπαγεωργόπουλος θα πρέπει να είναι μόνον η αρχή: Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει ο σοφός λαός, αλλά πλέον είμαστε στο … και πέντε και πολλά ήταν τα μικρά ή μεγάλα «πάρτι» διασπάθισης του δημοσίου χρήματος που είχαν στηθεί.

Πίσω όμως από τον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης –για παράδειγμα- υπάρχει και ένα πάρτι με απευθείας αναθέσεις από άλλους 105 τοπικούς άρχοντες διαφόρων περιοχών της χώρας.

Άλλωστε,

η πλέον διαδεδομένη μέθοδος για παράνομο πλουτισμό είναι οι απευθείας αναθέσεις δημοτικών έργων καθώς και οι προκηρύξεις-μαϊμού προγραμμάτων και δράσεων από «ημετέρους» σε δημοτικές επιχειρήσεις με έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Το τι «λαβράκια» θα πιάσει και εκεί το ΣΔΟΕ…εν αναμονή.

Άλλη μια κίνηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θετική είναι η αποκάλυψη των ονομάτων των 48 μεγαλύτερων καταθετών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ είτε ως φυσικοί δικαιούχοι είτε ως διαχειριστές λογαριασμών.

Εδώ βεβαίως πέρα από το κους-κους, ουσία –επί του παρόντος- δεν έχει.. Μάθαμε κάποια ονόματα, αλλά ουδείς ακόμη γνωρίζει ποιοι εξ’ αυτών έχουν στείλει τα χρήματα στο εξωτερικό χωρίς να μπορούν να τα δικαιολογήσουν.

Τα παν είναι μέσα από τέτοιου τύπου ενέργειες αφενός να επιστρέφουν τα ..«κλεμμένα» στον κρατικό κορβανά και αφετέρου να παραδειγματίζονται οι επόμενοι…

Αν είναι έτσι, είμαστε μόνον στην αρχή και ο δρόμος είναι μακρύς..

Διαφορετικά εάν όλα αυτά είναι φωτοβολίδες εντυπωσιασμού, δηλαδή άρτος και θεάματα δεν θα συνεχίσουν να μας αφήνουν για πολύ ακόμη με το στόμα ανοιχτό…

Keywords
Τυχαία Θέματα