Αύριο ανοίγει το βιβλίο προσφορών

12:11 9/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Βαγγέλη Δουράκη

Ήδη, το διεθνές πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές της ελληνικής κυβέρνησης επισημαίνει πως η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με ανακοίνωση στις 13:00.

Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα η έξοδος αναμένεται εντός των επόμενων ωρών. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν δηλώσεις από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς έχει κληθεί κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης

στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το επιτόκιο εκτιμάται πως θα κυμαίνεται μεταξύ 4,75% και 5,25%.

Σύμφωνα με χρηματοοικονομικούς κύκλους, οι ανάδοχοι της έκδοσης Deutsche Bank, JP Morgan, Bank of America και Goldman Sachs έχουν ετοιμάσει τα σχετικά νομικά έγγραφα και βρίσκονται επί ποδός, αναμένοντας τις αποφάσεις της Αθήνας για τον χρόνο πραγματοποίησης της έκδοσης.

Ο βασικός σχεδιασμός προβλέπει την επάνοδο στις αγορές μέσω 5ετούς ομολόγου ύψους 2-3 δισ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις για το πιθανό επιτόκιο κυμαίνονται ακόμη και κάτω από το 5%.

CNBC: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές, θα αγοράζατε;

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια στις αγορές, σημαντική ένδειξη πως οι επενδυτές καλωσορίζουν για ακόμα μια φορά την πληγείσα από την κρίση χώρα του ευρωπαϊκού Νότου, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του CNBC με αφορμή την επικείμενη έκδοση ελληνικού ομολόγου.

Όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, απόδοση εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στο 5,4%, ήτοι υψηλότερα από το τρέχον επίπεδο του 4,79%, καθώς σύμφωνα με πηγές από την Αθήνα που επικαλείται το πρακτορείο οι ελληνικές αρχές επιθυμούν να προσφέρουν ένα «δέλεαρ» στους επενδυτές.

Σύμφωνα με το CNBC, το 2013 για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η χώρα συγκέντρωσε περισσότερα χρήματα από αυτά που ξόδεψε χάρη, κυρίως, του τεράστιου κύματος τουρισμού.

Ωστόσο, η Ελλάδα δεν αποτελεί ακόμα ένα ασφαλές στοίχημα διευκρινίζεται στο ίδιο δημοσίευμα, καθώς όπως διευκρινίζεται, η ανάπτυξη της οικονομία παραμένει αναιμική. Επίσης, η Ελλάδα έχει υποαποδώσει έναντι της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, των άλλων δύο χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας που υποχρεώθηκαν σε είσοδο στο μνημόνιο.

Διαβάστε επίσης τι έγραφε το matrix24.gr από το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα