Ελεύθερος με εγγύηση ο Γιάννος Παπαντωνίου

11:28 9/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Η εγγύηση για την οικογένεια Παπαντωνίου φθάνει τα 150.000, εκ των οποίων τα 100.000 για τον κ. Παπαντωνίου και τα 50.000 για την σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου που επίσης αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση.

Ο κ.Παπαντωνίου έδωσε εξηγήσεις για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, η μία εκ των οποίων που αφορά το έτος 2010, για τις οποίες διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Για άμεση συνέργεια στις ίδιες αξιόποινες πράξεις απολογήθηκε και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ

Οι κατηγορίες σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου αφορούν

χρηματικό ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της «λίστας Λάγκαρντ» σε τραπεζικό λογαριασμό, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι τα χρήματα, είχαν κατατεθεί εκεί από τη σύζυγό του και το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.
Το ζεύγος Παπαντωνίου Κουράκου έχει απολογηθεί και στο παρελθόν για την ίδια υπόθεση και για το πλημμεληματικό σκέλος της έχει ήδη προσδιοριστεί η πρώτη δίκη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα