«ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ»

Καταπέλτης ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, που λέει ξεκάθαρα ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου του κόμματος. Επίσης, επιφυλάσσεται να μιλήσει για τις ευθύνες Σαμαρά στους χειρισμούς, που κάνει για

την έξοδο της χώρας από την κρίση.

 Σημειώνει, πάντως, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ότι υπάρχει απόσταση από την προεκλογική ρητορεία και τα μέτρα, που επίκεινται να ψηφισθούν και ο Γιάννης Ραγκούσης υπογραμμίζει: «Φοβάμαι πως Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δουλεύουν για να βγάλουν τον Τσίπρα Πρωθυπουργό».

Σε επίπεδο στρατηγικής επανέλαβε την θέση του ότι πρέπει να αρθεί η μονιμότητα «για να πάρει μπροστά η κρατική μηχανή και να επιβραβευτούν επιτέλους οι άξιοι δημόσιοι λειτουργοί. Επίσης, έφερε ξανά στο προσκήνιο για ένα αποτελεσματικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Τόνισε μάλιστα ότι «όποιος άλλος δρόμος από αυτόν των μεταρρυθμίσεων οδηγεί στην καταστροφή», για να υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή, γιατί η Αργεντινή δεν συνορεύει με την Τουρκία».

Αναφερόμενος στην παραίτησή του, ο Γιάννης Ραγκούσης ξεκαθαρίζει ότι «είναι μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα να σε έχουν αναγκάσει να περικόψεις μισθούς, συντάξεις, να έχεις υπερφορολογήσει τις επιχειρήσεις και εκ των υστέρων να μαθαίνεις για την ύπαρξη τέτοιας λίστας, που συνειδητά μας είχαν αποκρύψει». Προσθέσει, μάλιστα, ότι: «Η λίστα Λανγκάρντ είναι τόσο σοβαρό ζήτημα, που δεν είναι αφορμή, είναι αιτία ρήξης. Είναι κόκκινη διαχωριστική γραμμή, που χωρίζει το δίκαιο από το άδικο, την ηθική από την ανηθικότητα στην πολιτική».

Όσον αφορά στα εσωκομματικά, ο Γιάννης Ραγκούσης κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για πραξικοπηματικές πρακτικές, αναφερόμενος στην κατάργηση του καταστατικού και του Εθνικού Συμβουλίου. Εκτίμησε ότι θα προκύψει νέος σχηματισμός στον χώρο του κέντρου και της Κεντροαριστεράς, γιατί όπως είπε «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πλέον να παίξει αυτόν τον ρόλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα