ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Με διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Φιλανδίας απέστειλε η ισραηλινή κυβέρνηση διαμηνύοντας ότι «δεν θα διστάσει να κάνει χρήση βίας», προκειμένου να αναστείλει τον απόλπου πλοίου προς την Λωρίδα της Γάζας υπό σημαίαν Φινλανδίας.

Το πλοίο αυτό, ανεχώρησε στις 6 Οκτωβρίου από την Νάπολη της Ιταλίας και συνεχώς, έκτοτε, ακολουθεί την πορεία προς τις παλαιστινιακές ακτές. Αναμένεται στη ζώνη όπου εφαρμόζεται ο ισραηλινός ναυτικός αποκλεισμός εντός του τρίτου

10ήμερου τρέχοντος μηνός, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, μιλώντας σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο. Ήδη, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, το πλοίο πλέει στη νότια Μεσόγειο.

Από την πλευρά του το φινλανδικό υπουργείο των Εξωτερικών κάλεσε επίσημα, σήμερα, την ισραηλινή κυβέρνηση «να αναλογιστεί νηφάλια ότι πρόκειται για ένα πλοίο με πλήρωμα και 16 επιβάτες πολίτες όλους και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να μην προβεί σε καμία δυσανάλογη ενέργεια, σε ό,τι το αφορά».

Στο πλοίο επιβαίνουν 16 εκ των οποίων ένας Ισραηλινός και μεταφέρονται σχολικός εξοπλισμός, φάρμακα και διάφορα υλικά οικοδομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα