Αρχίζει αύριο η δίκη για τους νεκρούς της Marfin

Και οι δύο κατηγορούμενοι από την αρχή της εμπλοκής τους στην υπόθεση έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή τους στις βαριές αξιόποινες πράξεις που τους φέρνουν στο εδώλιο φορτωμένους με βαριά κακουργήματα.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος για την «υπόθεση της Μαρφίν» κατά τη διάρκεια της απολογίας του είχε προσκομίσει φωτογραφίες, μέσα από την ίδια τη δικογραφία, αποδεικνύοντας αφενός ότι την επίμαχη ώρα εκείνος βρισκόταν στην Ομόνοια και όχι στην οδό Σταδίου όπου έγινε η επίμαχη επίθεση και αφετέρου ότι αμφίεσή του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις περιγραφές των μαρτύρων για τους δράστες της

επίθεσης. Και ο δεύτερος κατηγορούμενος όμως για την επίθεση στον ΙΑΝΟ είχε αρνηθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση επικαλούμενος και αυτός τις καταθέσεις μαρτύρων , οι οποίοι εξεταζόμενοι ενώπιον του ανακριτή δεν τον αναγνώρισαν ως δράστη της επίθεσης.

Παρόλα αυτά οι δικαστές που εξέδωσαν το βούλευμα έκριναν ότι τα στοιχεία είναι αρκετά για να οδηγήσουν την υπόθεση στο ακροατήριο.

Ωστόσο, τον τελευταίο λόγο έχουν οι δικαστές που θα κρίνουν την υπόθεση με βάση όσα προκύψουν κατά τη διάρκεια της δίκης και αναλόγως θα αποφασίσουν αν οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι ή αθώοι.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι από λίγους μήνες καταδικάστηκαν υπεύθυνοι της Μαρφίν για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και των σωματικών βλαβών, αδικήματα που συνδέονται με τα ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας που είχαν ληφθεί εκ μέρους της Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα