Μετά το Eurogroup επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα

Δύο κρίσιμες για τη χώρα συνεδριάσεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα, στην ατζέντα αυτής της εβδομάδας. Την Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Εurogroup η συζήτηση για την εξέλιξη της πορείας του ελληνικού χρέους. Την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση του Ecofin στο επίκεντρο της οποίας θα τεθεί το τραπεζικό σύστημα. Την ίδια ημέρα, επανακάμπουν στην Αθήνα,

οι εκπρόσωποι των δανειστών. Πλειστηριασμοί και αμυντικές βιομηχανίες συνεχίζουν να αποτελούν αγκάθια στις διαπραγματεύσεις.

Τα ηγετικά κλιμάκια της τρόικας συνεχίζουν να πιέζουν για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και λουκέτα στις αμυντικές βιομηχανίες. Η ελληνική πλευρά διαρρέει ότι θα ψηφίσει έστω και μονομερώς την προστασία της πρώτης κατοικίας των κοινωνικά αδύναμων δανειοληπτών,(ακόμη και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου) ενώ προτείνει αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών με τις λιγότερες δυνατές απολύσεις.

Πάντως -όπως όλα δείχνουν- η οριστική συμφωνία άρα και η εκταμίευση της δόσης του ενός δις ευρώ που εκκρεμεί από το φθινόπωρο, μετατίθενται για τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα