Από τη βελόνα του YSL στο πολυβόλο του Τομ Κρουζ

07:45 5/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Στα Όρια Του Αύριο
Edge of Tomorrow
Του Νταγκ Λάιμαν. Διάρκεια:113'
Με τους Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπιλ Πάξτον, Τζέρεμι Πίβεν, Νόα Τέιλορ, Σαρλότ Ρίλεϊ, Τζόνας Άρμστρονγκ, Μαριάν Ζαν Μπατίστ.

Σε ένα κοντινό μέλλον, μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη, και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ένας αξιωματικός του στρατού με μηδενική μαχητική εμπειρία, ο οποίος

δεν έχει πολεμήσει ποτέ μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας, σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα. Τότε βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά…και ξανά. Αλλά σε κάθε μάχη, προσεγγίσει τους εχθρούς του με ιδιαίτερη δεξιότητα, αφού βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές μιας της πολεμίστριας των Ειδικών Δυνάμεων. Μαζί αναλαμβάνουν να πολεμήσουν τους εξωγήινους, ενώ η κάθε επανάληψη τους φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της μάχης.

Η ταινία είναι βασισμένη στο Ιαπωνικό graphic novel επιστημονικής φαντασίας, «All You Need is Kill», του Χιρόσι Σακουράζακα, που εστιάζεται στην επιμονή και την ανθρώπινη θέληση. Ασυνήθιστα πνευματώδης και συναρπαστική χάρη στο έξυπνο σενάριο της, η ταινία δεν περιορίζεται στη ξέφρενη έκρηξη της ενέργειας των ηρωικών μαχών ενός διαγαλαξιακού πολέμου αλλά φιλοσοφεί διασκεδαστικά για τις χαοτικές πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις της αντιμετώπισης μιας κατάστασης με πολλούς, διαφορετικούς και απροσδόκητους τρόπους κάθε φορά. Η ιδέα της φαινομενικά ατελείωτης ζωής , όπου ο ήρωας πεθαίνει και ξαναζωντανεύει ξανά και ξανά, συχνά με κωμικό τρόπο, οδηγεί το Τομ Κρουζ να γίνει τόσο αγαπητός όσο δεν υπήρξε ποτέ μετά από δεκάδες ταινίες .


Τα Δεσμά Του Διαβόλου
Devil's Knot
Tου Ατόμ Εγκογιάν. Διάρκεια:114'
Mε τους Ρις Γουίδερσπουν, Κόλιν Φερθ, Ντέιν Νε Χαν, Μιρέιγ Ένος, Ελίας Κοτέας, Κολέτ Γουλφ, Ρεξ Λιν, Κέβιν Ντουράντ, Μάρτιν Χέντερσον, Στίβεν Μόγιερ.

Το 1993, τρία οκτάχρονα αγόρια εξαφανίζονται από τα σπίτια τους στην περιοχή Γουέστ Μέμφις του Άρκανσο. Οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν ότι τα παιδιά έπεσαν θύματα κάποιας περίεργης οργάνωσης. Ένα μήνα μετά συλλαμβάνουν τρεις νεαρούς, αφού ο ένας από τους τρεις, ο οποίος είναι άτομο με νοητική καθυστέρηση, ομολόγησε πως οι τρεις τους ήταν οι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες των παιδιών. Στη δίκη που ακολούθησε καταδικάστηκαν οι δύο από τους τρεις σε ισόβια και ο τρίτος σε θάνατο, αν και επέμεναν όλοι πως ήταν αθώοι.

Ταινία μυστηρίου βασισμένη στην αληθινή συγκλονιστική ιστορία εξαφάνισης τριών αγοριών, γνωστή και ως «West Memphis Three» που συγκλόνισε την Αμερικανική κοινωνία και συνεχίζει να την απασχολεί καθώς θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις κακοδικίας στην ιστορία. Ωστόσο η φρικτή δύναμη της θλίψης και τη παραφροσύνης της τοπικής κοινότητας, η ανατριχιαστικά αφόρητη ηλιθιότητα των μπάτσων και η εκρηκτικότητα των μαζικών διαδηλώσεων που ακολούθησαν τις καταδίκες, δεν καταφέρνουν να αποτυπωθούν σε αυτή τη μονότονη, άτολμη και απογοητευτικά πεζή ταινία που ελάχιστα προσθέτει στη συζήτηση για το πραγματικό δράμα.
Ο ταλαντούχος Καναδός σκηνοθέτης δεν έφτιαξε μια κακή ταινία, αλλά μια ήπια, μπερδεμένη και αβέβαιη εξιστόριση των γεγονότων, που διακρίνεται για τον επικουρικό της χαρακτήρα ως προς το δράμα υποτιμώντας τα πραγματικά αισθήματα των αληθινών πρωταγωνιστών.


Το Λάθος Αστέρι
The Fault in Our Stars
Tου Τζος Μπουν. Διάρκεια:125'
Mε τους Σεϊλίν Γούντλεϊ, Άνσελ Έλγκορτ, Νατ Γουλφ, Γουίλεμ Νταφόε, Λάουρα Ντερν, Λότε Βέρμπεκ, Σαμ Τράμελ, Μάικ Μπιρμπίλια.

Δύο ασυνήθιστοι έφηβοι, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι βλέπουν τη ζωή με διαφορετική ματιά. Είναι ιδιαίτερα ευφυείς, δεν τους αρέσει να ακολουθούν συμβατικές μεθόδους και έχουν δημιουργήσει μία σχέση που θα τους συνεπάρει – όπως και μας - σε ένα αξέχαστο ταξίδι. Η σχέση αυτή είναι το μεγαλύτερο θαύμα, δεδομένου ότι γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν σε μια ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών.
Η ταινία, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller τους Τζον Γκριν, εξερευνά την αστεία, συγκινητική και ταυτόχρονα τραγική κατάσταση του να ζεις και να είσαι ερωτευμένος. Προσεγγίζοντας με ευαισθησία τα θέματα του θανάτου, του έρωτα και της απώλειας αυτή η συγκινητική ιστορία για την πρώτη εφηβική αγάπη, ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στη χαρά και την αγωνία. Εξαιρετική.


Σκουριασμένη Πόλη
Out Of The Furnace
Του Σκοτ Κούπερ. Διάρκεια:116'
Με τους Κρίστιαν Μπέιλ, Γούντι Χάρελσον, Κέισι Άφλεκ, Φόρσετ Γουίτακερ, Γουίλεμ Νταφόε, Ζόι Σαλντάνα, Σαμ Σέπαρντ.

Δυο αδέλφια ζουν στο οικονομικά υποβαθμισμένο Ραστ Μπελτ, κι ονειρεύονται από μικρά παιδιά να αποδράσουν για μια καλύτερη ζωή. Μια σκληρή τροπή της τύχης θα φέρει τον μεγαλύτερο στη φυλακή , ενώ ο μικρότερος αδερφός του θα παρασυρθεί σε μια από τις πιο βίαιες κι αδίστακτες εγκληματικές οργανώσεις- ένα λάθος που θα του στοιχίσει ακριβά. Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του , ο αποφυλακισμένος αδελφός του, που παλεύει να βγάλει τα προς το ζην για να ζήσει την κοπέλα του και τον βαριά άρρωστο πατέρα του, παίρνει την υπόθεση στα χέρια του για να βρει δικαιοσύνη.

Σκοτεινή, δραματική ταινία που εκτυλίσσεται σε μια αμερικανική βιομηχανική πόλη με αδιαμφισβήτητο δυναμικό καστ σπουδαίων ηθοποιών αλλά συμβατικά συμβιβασμένη με την εξαιρετικά βιαιότητα του macho κινηματογράφου. Θα μπορούσε να είναι ένα έντιμο μελόδραμα γύρω από την αδυσώπητη ηθική της εργατική τάξης και όχι μια παράσταση έκρηξης υποκριτικής τεστοστερόνης που καταλήγει να είναι απολογητική και όχι λυτρωτική.


Υβ Σεν Λοράν
Yves Saint Laurent
Του Τζαλίλ Λεσπέρ. Διάρκεια:106'
Με τους Πιερ Νινέι, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Σαρλότ Λε Μπον, Λάουρα Σμετ, Μαρί Ντε Βιλεπίν, Νικολάι Κίνσκι, Ρούμπεν Άλβες, Άστριντ Γουέτνολ.

Παρίσι, 1957. Ο Yves Saint Laurent είναι μόλις είκοσι ενός και κάνει τα πρώτα του βήματα στον διάσημο οίκο του Christian Dior. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πρώτη του κολεξιόν, οι δημιουργίες του εκθειάζονται και ο ευφυής σχεδιαστής γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, μετέπειτα σύντροφο και συνέταιρο του, Pierre Bergé. Μέσα σε τρία χρόνια, η αυτοκρατορία Yves Saint Laurent είναι πραγματικότητα, ξεχωρίζει θριαμβευτικά στον κόσμο της υψηλής ραπτικής, όμως οι δαίμονες και οι αμφιβολίες συντροφεύουν τον μανιοκαταθλιπτικό και ευφυή σχεδιαστή μέχρι την κορυφή.

Πλούσια αλλά σχετικά αδύναμη βιογραφία του Γάλλου μαέστρου της μόδας που επικεντρώνεται στην επιφάνεια και όχι στο συναισθηματικό βάθος των εσωτερικών συγκρούσεων αυτού του ντροπαλού παιδί από τη γαλλική Αλγερία, που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ανάμεσα στις ηδονιστικές του επιθυμίες και την αμφιβολία για τις δυνατότητες και την αυτοκαταστροφική του τάση. Έξοχος στο πρωταγωνιστικό ρόλο ο Πιερ Νινέι.


Θεέ μου τι σου κάναμε;
Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?
Του Φιλίπ Ντε Σοβερόν. Διάρκεια:97'
Με τους Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Άρι Αμπιτάν, Μέντι Σαντούν, Ελοντί Φοντάν, Φρεντρίκ Μπελ.

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες! 'Ενα παραδοσιακό ζευγάρι της μεσοαστικής Γαλλικής κοινωνίας, έχει τέσσερις υπέροχες κόρες. Οι τρεις από αυτές, η Ιζαμπέλ, η Οντίλ και η Σεγκολέν, έχουν παντρευτεί ξένους γαμπρούς. Όταν η τέταρτη, η Λορ, τους ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί τον Σάρλ, οι γονείς της είναι τρισευτυχισμένοι! Ένας γαλλικός παραδοσιακός γάμος επιτέλους με ένα γαμπρός Γάλλο και Καθολικό! Η Λορ όμως έχει παραλείψει μία σημαντική λεπτομέρεια. Ο Σάρλ είναι από την Αφρική. Αποτέλεσμα η μάνα να έχει πέσει σε κατάθλιψη και ο πατέρας να προσπαθεί να σαμποτάρει το γάμο, αναφωνώντας με απόγνωση «Θεέ μου, τι σου κάναμε και αξίζουμε τέτοια τιμωρία;».

Υπερβολικές,οικογενειακές καταστάσεις και κωμικές ατάκες που ακροβατούν ανάμεσα στο politically incorrect και το εξωφρενικά ακομπλεξάριστα χιούμορ επαναφέρουν την κουβέντα, γύρω από τη κουλτούρα του πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος της σύγχρονης Γαλλίας , σε μια εποχή που το πολιτικό κλίμα δείχνει ανησυχητικά τεταμένο και εύθραυστο με την άνοδο της ακροδεξιάς. Ανάλαφρη γαλλική κομεντί που σατιρίζει με ακρίβεια την συντηρητικότητα, τις αντιθέσεις και τις φοβίες της μεσοαστικής γαλλικής κοινωνίας.



Πέρα Από Το Όνειρο
The Congress
Του Άρι Φόλμαν. Διάρκεια:122'
Με τους Ρόμπιν Ράιτ, Χάρβεϋ Καϊτέλ, Τζον Χαμ, Πολ Τζιαμάτι.

Η Ρόμπιν Ράιτ στο ρόλο της ... Ρόμπιν Ράιτ, δέχεται μια περίεργη προσφορά από ένα στούντιο- να πουλήσει την κινηματογραφική της ιδιότητα: θα τη σκανάρουν και θα την αποτυπώσουν ψηφιακά, έτσι ώστε οι ρέπλικες της να πρωταγωνιστούν σε όλων των ειδών τις χολιγουντιανές παραγωγές. Το αντάλλαγμα είναι ένα αστρονομικό χρηματικό ποσό, και η συμφωνία ότι θα μείνει για πάντα νέα. Το συμβόλαιο έχει ισχύ 20 χρόνια.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Στάνισλαβ Λεμ «The futurological congress», αυτή η animation κινηματογραφική μεταφορά, χαρίζει μια διάσταση αλληγορίας στο θέμα μιας ηθοποιού που μεγαλώνοντας χάνει την αίγλη της. Αυτό το live-action/animated κινηματογραφικό υβρίδιο ενός εικονικού κόσμου προσφέρει ένα εντυπωσιακά γοητευτικό στοχασμό πάνω στο στην διολίσθηση της ζωής προς το θάνατο και τις μεθόδους που δημιουργούν οι άνθρωποι για να ξεφύγουν από το αναπόφευκτο, συνδυασμένο με κοινωνικοπολιτικές πτυχές.

Keywords
τομ κρουζ, ysl, τομ, ysl, τομ κρουζ, τομ, yves saint laurent, ρις γουίδερσπουν, christian dior, tomorrow, βομβα mall, ρις, ρεξ, λιν, west, δραμα, νατ, σεν, yves, dior, γαλλια, προσφορες, νέα, ισχύ, animation, υβρίδιο, υπουργειο εσωτερικων, Ελιζαμπεθ Τειλορ, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, live, η ημέρα της γης, ξανα, κοινωνια, επιθυμιες, υβρίδιο, αφρικη, βημα, γαμος, ηθικη, θεμα, καταθλιψη, νατ, ταινιες, dior, yves saint laurent, αγαπη, αγωνια, αιγλη, αλγερια, αμφιβολιες, αστεια, ατομο, αφλεκ, γινει, γονεις, δαιμονες, δυναμη, δικη, δινη, δειχνει, δολοφονιες, δυναμικο, εκρηξη, εξελιξη, εποχη, εσωτερικων, ευθραυστο, ευφυης, εξυπνο, ζωη, ζωης, ιδεα, ιδια, εικοσι, ηλιθιοτητα, υποθεση, θαυμα, οικο, κλιμα, λαθος, λαουρα, λομπι, λιν, ματια, μυθιστορημα, νοα, ομαδα, παντα, ορια, παιδι, παιδια, ρεξ, ρις γουίδερσπουν, ρις, ρολο, σεναριο, σεν, συζητηση, σπιτια, ταση, τειλορ, τρια, φυλακη, ισχύ, φοβιες, φορα, χιουμορ, χαρα, αγορια, αγορι, animation, βηματα, christian dior, γαμπρος, ηρωας, ιδιαιτερα, κοπελα, κορες, μεινει, μοιαζει, μπροστα, ταξιδι, tomorrow, θεματα, χερια, yves, ζευγαρι
Αναζητήσεις
www.prosfores sto qu
Τυχαία Θέματα