«Απέτυχε η τρόικα, άλλα μέτρα χρειάζεται η Ελλάδα»

Στο κύριο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας αν και επισημαίνεται ότι «τo ελληνικό κοινοβούλιο έπραξε την Πέμπτη ό,τι έπρεπε να πράξει» υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή μεταξύ πολλών άλλων «η Ελλάδα χρειάζεται παραγραφή χρεών και χαμηλότερα επιτόκια». Χαρακτηρίζει τα μέτρα ως «παταγώδη αποτυχία» και κάνει λόγο για μια τραγωδία που επιβάλλεται από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Τονίζει δε ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη

τους στους πολιτικούς, ενώ, σύμφωνα πάντα με τους ΝΥ Times, « η επιβολή νέων φόρων θα πλήξουν τους απλούς πολίτες… και θα καταστήσουν ακόμη πιο άδικο ένα φορολογικό σύστημα που είναι ήδη σκανδαλωδώς άδικο». «Η Ελλάδα πρέπει να βάλει τους πολίτες της ξανά στην αγορά εργασίας»

Πιο αναλυτικά στο κύριο άρθρο της εφημερίδας γίνεται μια αναφορά στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τη λήψη νέων μέτρων ύψους  23 δισ. δολαρίων, «το οποίο περιλαμβάνει περαιτέρω περικοπές δαπανών σε κοινωνικές υπηρεσίες, συντάξεις και μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, καθώς επίσης, φορολογικές αυξήσεις που απαίτησαν οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας» .

«Σε αντάλλαγμα η τρόικα των επίσημων δανειστών -η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- υποσχέθηκε να εξετάσει, αλλά όχι να εγγυηθεί, τη μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια προς την Ελλάδα και την αποδέσμευση δανειακής βοήθειας ύψους 40 δισ. δολαρίων που η Αθήνα χρειάζεται για να αποφύγει τη χρεοκοπία» επισημαίνει η εφημερίδα.

«Κανείς υπεύθυνος Έλληνας βουλευτής δεν θα μπορούσε να αγνοήσει τις τρομακτικές συνέπειες μιας καταψήφισης του πακέτου. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την απειλή που συνιστούν οι εν λόγω περικοπές για την κοινωνική σταθερότητα. Ακόμη και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που πάλεψε σκληρά για να προωθήσει το πακέτο εντός του Κοινοβουλίου, χαρακτήρισε «άδικες» τις περικοπές που επεβλήθησαν» συνεχίζει  η σύνταξη της εφημερίδας.

«Σχεδόν ό,τι εμπεριέχεται στο εν λόγω πακέτο λιτότητας έχει ήδη δοκιμαστεί και έχει ήδη αποτύχει παταγωδώς. Αυτά τα δυσκολοχώνευτα μέτρα δεν θα καταστήσουν επ’ ουδενί τα ελληνικά χρέη πιο εύκολα πληρωτέα, δεν θα φέρουν τους προϋπολογισμούς εγγύτερα στο ισοζύγιο, ούτε θα συμβάλουν στις δομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα για να αναζωογονήσει την οικονομία της. Αντιθέτως, θα συρρικνώσουν περαιτέρω μια οικονομία που ήδη έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 25% τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης στη χώρα» τονίζεται στο άρθρο.

Σύμφωνα με τη σύνταξη, η στρατηγική της λιτότητας υποτίθεται ότι θα μείωνε το ποσοστό του ελληνικού χρέους επί του ΑΕΠ της χώρας. Αλλά αυτό το ποσοστό έχει αυξηθεί, παρά τις παραγραφές χρέους και τα δάνεια, γιατί η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί πάρα πολύ.Το νέο πακέτο αναμένεται να προκαλέσει νέα συρρίκνωση της τάξης του 9%.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της όταν η οικονομική της ανάπτυξη παρεμποδίζεται. Η Ελλάδα πρέπει να βάλει τους πολίτες και πάλι στην αγορά εργασίας» τονίζεται και ο μόνος τρόπος για να προ

Keywords
Τυχαία Θέματα