Αντιδρούν στις περικοπές οι εργαζόμενοι της Libération

Μάλιστα χθες, το 90% των εργαζόμενων στη Libération ψήφισε υπέρ της αποχώρησης των συνδιευθυντών έκδοσης Νικολά Ντεμοράν και Φιλίπ Νικολά, ώστε «να καταστεί δυνατή η εφαρμογή ενός πραγματικού σχεδίου ανάπτυξης κι ενός νόμιμου και αξιόπιστου σχεδίου περικοπών».

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, στην οποία πήραν μέρος 216 από τους 290 εργαζόμενους στην εφημερίδα, ήταν: 187 (89,9%) υπέρ της αποχώρησης των δύο συνδιευθυντών έκδοσης.

Η διεύθυνση της εφημερίδας αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη μια ενημερωτική συνεδρίαση.

Έπειτα από τρία χρόνια ισοσκελισμένων

προϋπολογισμών, η Λιμπερασιόν παρουσίασε ζημία σχεδόν ενός εκατ. ευρώ το 2013, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Επιπλέον, η εφημερίδα πρέπει να αποπληρώσει ένα δάνειο ύψους 6 εκατ. ευρώ, καταβάλλοντας 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Η διεύθυνση, υποστηρίζοντας ότι «δίνει προτεραιότητα στη διατήρηση των θέσεων εργασίας», παρουσίασε ένα σχέδιο περικοπών δαπανών με «προσωρινή» μείωση των μισθών, εθελούσιες εξόδους και μετατροπή συμβάσεων σε μερικής απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται περικοπές δαπανών ύψους 4 εκατ. ευρώ, «από τα οποία τα 2 εκατομμύρια θα προέλθουν από τη μισθοδοσία», η οποία ανέρχεται σε 21 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Δηλαδή, η μείωση στο κονδύλι των μισθών είναι περίπου 10% και προβλέπεται να εφαρμοστεί κλιμακωτά, μεγαλύτερη στους πιο υψηλούς μισθούς και μικρότερη στους πιο χαμηλούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα