Λέτα: Είμαστε ισχυροί, δεν χρειαζόμαστε ανασχηματισμό

«Η κυβέρνησή μου είναι πιο ισχυρή από ότι στο παρελθόν. Δεν θα χρειαστεί ανασχηματισμός κανενός είδους», δήλωσε ο Λέτα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης που δεν έδωσαν χθες ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτήν «να βγάλουν τα συμπεράσματα που πρέπει», καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους υφυπουργούς που ανήκουν στο κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραιτηθούν. Οι πέντε συντηρητικοί υπουργοί της κυβέρνησης Λέτα ανήκουν όλοι στην νεοσυσταθείσα

πολιτική δύναμη Νέα Κεντροδεξιά υπό τον Αντζελίνο Αλφάνο, η οποία συνεχίζει να μετέχει στην κυβερνητική πλειοψηφία.

«Η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την γερουσία με 171 ψήφους, είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την πορεία μας. Τους επόμενους μήνες θα επιταχύνουμε την όλη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Στο μεταξύ -όπως έγινε γνωστό- ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να μεταβεί στην γερουσία για να πάρει μέρος στην ψηφοφορία για την αποπομπή του. Στις 18:00 Ελλάδας αναμένεται να μιλήσει σε διαδήλωση με την οποία υποστηρικτές του πρόκειται να του εκφράσουν την συμπαράστασή τους και να του ζητήσουν να μην εγκαταλείψει τον πολιτικό στίβο.

Ο πρόεδρος της ιταλικής γερουσίας Πιέτρο Γκράσο άφησε να διαρρεύσει ότι η ψηφοφορία για την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ίσως πραγματοποιηθεί στις 17:00 (ώρα Ιταλίας, 18:00 ώρα Ελλάδας), όχι στις 19:00 (20:00), όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Οι γερουσιαστές της Forza Italia αναμένεται πάντως να προσπαθήσουν να καθυστερήσουν την διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα