Άνοιξε η γη στα δύο στην Ηλεία

Μάλιστα, από αυτά τα φαινόμενα κινδυνεύουν, πέραν από καλλιέργειες και κατοικίες, που ουσιαστικά βρίσκονται στο «χείλος του γκρεμού».

Στην Ανάληψη βρέθηκε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το πρόβλημα, ενώ επικοινώνησε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, ζητώντας να έρθουν γεωλόγοι από την Περιφέρεια, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία αντιμετώπισης του φαινομένου, το οποίο υφίσταται και στις περιοχές Περιστερίου, Δαφνιώτισσας, Βουλιαγμένης και Οινόης.

Η

γη… «καταπίνει» τα ελαιόδεντρα!

Το φαινόμενο στην Ανάληψη έγινε αντιληπτό τις τελευταίες ημέρες, κατά τις βροχοπτώσεις. Ωστόσο, από την Παρασκευή, οι κάτοικοι διαπίστωσαν ότι το έδαφος άρχισε να υποχωρεί ραγδαία και από χθες τα ξημερώματα είδαν ότι σε μήκος 1,5 χλμ. το ρήγμα «προχωρά». Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε κάποια σημεία από το έδαφος έχουν ξεριζωθεί ελαιόδεντρα πολλών ετών, ενώ σε άλλα έχουν χαθεί!

Δύο κατοικίες βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, αφού βρίσκονται ακριβώς στα σημεία που υποχωρεί το έδαφος, τη στιγμή που συνεχώς οι κάτοικοι ακούνε την γη να υποχωρεί.

Από το ilialive.gr και την εφημερίδα «Πρωινή».

Keywords
Τυχαία Θέματα