Στο εδώλιο ξανά για τη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου

Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας του Aρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε την άσκηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου εκτιμώντας ότι δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν ο Αρειος Πάγος κάνει δεκτή την εισαγγελική αίτηση, τότε η υπόθεση θα ξαναεκδικαστεί από μηδενική βάση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τα μέλη του οποίου θα κληθούν να αποφανθούν εκ νέου για την αθωότητα

ή μη των 42 κατηγορουμένων .

Υπενθυμίζεται ότι με την επίμαχη απόφαση είχαν αθωωθεί 42 πρόσωπα, επιχειρηματίες ,επενδυτές, χρηματιστές, ακόμα και εφοπλισέν, που φέρονταν να συνήργησαν στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-φούσκες του 1999, για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο ύστερα από χρόνια με βάση συμπληρωματική έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, κατά περίπτωση. Η αθώωσή τους αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς δικαστικής διερεύνησης για την υπόθεση που ονομάστηκε μετοχές-φούσκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα