Ανοίγουν οι λογαριασμοί 436 εφοριακών

«Λαβράκια» βγάζουν οι πρώτες αντιπαραβολές από στοιχεία που στέλνουν οι τράπεζες στο Υπουργείο Οικονομικών για την οικονομική κατάσταση κάποιον εφοριακών.

Προς τούτο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», το άμεσο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 436 στελεχών του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Στην

επιστολή του προς τους προέδρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργο Ζαννιά και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, Νικόλαο Μυρτάκη, ζητά την «κατά προτεραιότητα απάντηση των τραπεζών στα έγγραφα της Υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία αφορούν τη χορήγηση στοιχείων 436 προσώπων που ελέγχονται».

Ειδικότερα οι υπό εξέλιξη έλεγχοι γίνονται σε όσους ασκούν ή έχουν ασκήσει κατά την τελευταία τριετία καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας, επιπέδου Διεύθυνσης ή Υποδιεύθυνσης και σε όσους ασκούν τα καθήκοντα ελεγκτή στις περιφερειακές Διευθύνσεις τουλάχιστον για δύο έτη.

Οι έλεγχοι περιουσιακών στοιχείων διενεργούνται σε βάθος δεκαετίας και αφορούν τις μεταβολές της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων για την περίοδο 2003-2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα