ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

21:40 4/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Τη στήριξη των πολιτών σε μια νέα προοδευτική κυβέρνηση «που θα στηρίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι στους διαδρόμους της διαπλοκής» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε

άνοιγμα και προς τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., καλώντας τους να «μην παραδοθούν στη μικροκομματική ιδιοτέλειά τους. Από αυτούς κινδυνεύετε – όχι από εμάς. Αυτοί διαιρούν. Εμείς ενώνουμε».

Αναφέρθηκε και στη στάση του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς: «Εμάς αντίπαλός μας δεν είναι το ΚΚΕ. Αντίπαλός μας είναι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Και για να τους ανατρέψουμε πρέπει να ενωθούμε. Δεν κατανοούμε την επιμονή της ηγεσίας του ΚΚΕ στη πολεμική με το ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκλογές της Κυριακής κρίνεται το παρόν και το μέλλον του λαού μας και όχι το ποιος είχε δίκιο ή άδικο στις διασπάσεις του παρελθόντος. Δεν κατανοούμε επίσης την επιμονή του Φώτη Κουβέλη να αρνείται τη πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς, ενώ εσχάτως μιλά για την ανάγκη προοδευτικής κυβέρνησης».

Εξαπέλυσε πυρά κατά του Γιάννη Μπουτάρη που δεν έδωσε άδεια για συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη. «τΤώρα καταλαβαίνω γιατί δεν ήθελε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να μας παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους. Γιατί σε αυτή την πλατεία, στις πλατείες όλης της Ελλάδας, μόνο η αριστερά μπορεί να βγει δημόσια, πρόσωπο με πρόσωπο, να μιλήσει στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Γιατί μόνο η αριστερά μπορεί πια να γεμίζει την πλατεία Αριστοτέλους».

«Δεν είναι παράνομες οι συγκεντρώσεις. Ούτε οι διαδηλώσεις. Όποιον πραγματικά τον ενδιαφέρει το κάλλος και η ιστορική σημασία για την πόλη της πλατείας Αριστοτέλους, οφείλει να δείξει το ίδιο ενδιαφέρον επιτέλους για την διπλανή πλατεία», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε δημοψήφισμα τις εκλογές, τονίζοντας ότι το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι: «Μνημόνιο ή Δημοκρατία. Μνημόνιο ή Αριστερά. Μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή νέος συνασπισμός εξουσίας της Αριστεράς».

«Με την ψήφο σας στις 6 Μαΐου ανοίξτε το δρόμο στο νέο συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς. Σε μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα στηρίζεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι στους διαδρόμους της διαπλοκής. Χρειάστηκε να παλέψουμε με τους εχθρούς και εκμεταλλευτές του λαού», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα