ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

21:10 4/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στην τελευταία του προεκλογική ομιλία στην Αλεξανδρούπολη, ενώ επιτέθηκε σε όλα τα μικρά κόμματα υποστηρίζοντας ότι μόνο το κόμμα του έχει στρατηγική για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ο Αντώνης Σαμαράς

χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «λαϊκίστικο και ανάλγητο» και τόνισε ότι δεν υποκύπτει στις πιέσεις κάποιων εξωθεσμικών για συγκυβέρνηση καθώς κάτι τέτοιο συμφέρει τη διαπλοκή.

«Κάποιοι πιέζουν να «συγκυβερνήσουμε» με το ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε! Και δεν συμφέρει τον Ελληνικό λαό να γίνει τέτοια «συγκυβέρνηση»! Συμφέρει μόνο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, για να «πέσει στα μαλακά. Συμφέρει ακόμα τη διαπλοκή. Τα εξωθεσμικά κέντρα! Γιατί μια αδύναμη κυβέρνηση, δύο κομμάτων, μπορούν ευκολότερα να την ελέγχουν. Να την πιέζουν. Να την εκβιάζουν…» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη σταθερότητας στη χώρα, προειδοποιώντας ότι εάν δεν πάρει ισχυρή εντολή τότε θα προκύψει αστάθεια.

«Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα. Και αν δεν πάρουμε ισχυρή εντολή θα προκύψει αστάθεια. Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν αιχμάλωτοι των αδυναμιών του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε και πρόσθεσε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση πρέπει να υπάρχει σχέδιο.

Σε αυτό το σημείο ο επικεφαλής της Ν.Δ.παρουσίασε το σχέδιο του για έξοδο από την κρίση το οποίο το επικέντρωσε σε τέσσερα σημεία, ενώ μεταξύ άλλων ζήτησε και εξεταστική επιτροπή για να διευκρινιστεί πως φτάσαμε στο μνημόνιο

«Πρέπει να υπάρχει και σχέδιο για να βγεις από την κρίση. Εδώ και καιρό έχουμε παρουσιάσει το σχέδιό μας: Τέσσερα πράγματα:

- Πρώτον, άμεση ανάκαμψη, να σταματήσει η ύφεση. Να αρχίσει να μειώνεται η ανεργία. Να αλλάξει η ψυχολογία της αγοράς.

- Δεύτερον κοινωνική συνοχή.  Έχουμε προτείνει τρείς αδικίες για επανόρθωση. Να αποκατασταθούν οι πολύ χαμηλές συντάξεις. Να αποκατασταθούν τα επιδόματα στους πολύτεκνους. Και να δοθεί η εξισωτική στους κτηνοτρόφους. Ακόμα, επειδή κοινωνική συνοχή σημαίνει και αίσθημα δικαίου, δεσμευτήκαμε να ερευνήσουν δικαστικοί το «πόθεν έσχες» όσων συμμετείχαν σε κυβερνήσεις από το 1974. Για να μάθει όλη την αλήθεια ο ελληνικός λαός γι’ αυτούς που τον κυβέρνησαν. Και τέλος να γίνει μια Εξεταστική Επιτροπή – μία μόνο – πώς και γιατί φτάσαμε στο Μνημόνιο.

- Τρίτο, Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες από τώρα, για να μπούμε σύντομα σε δρόμο υγιούς Ανάπτυξης. Για να έχει μέλλον η χώρα. Και τέταρτο Ασφάλεια του Πολίτη».

Ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση που κατέστη μαγνήτη για τους μετανάστες, ενώ επανέλαβε τη δριμεία επίθεση στα κόμματα της Αριστεράς,  λέγοντας πως στόχος της είναι να «γκρεμίσει τα πάντα».

Επιπλέον έκανε αναφορά και στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υποστηρίζοντας ότι όπως η Αριστερά τρέφεται  από την κρίση.

«Ακόμα υπάρχουν μικρά κόμματα που δεν είναι Αριστερά, αλλά τα ίδια λένε και τα ίδια κάνουν.Και τώρα μάλιστα θέλουν να συνεργαστούν με την Αριστερά. Ούτε

Keywords
Τυχαία Θέματα