ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

21:10 3/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Το Πακιστάν ανοίγει και πάλι την πολύ σημαντική γραμμή ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ προς το Αφγανιστάν έπειτα και από τη συγνώμη των ΗΠΑ για το θάνατο 24 Πακιστανών το Νοέμβριο κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών της ISAF.

Την ανακοίνωση την έκανε η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον η οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην Πακιστανή ομόλογό της Χίνα Ραμπάνι.

Η Κλίντον είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με την

Ραμπανί Χαρ κατά την οποία εκείνη «την πληροφόρησε ότι οι χερσαίες γραμμές ανεφοδιασμού στο Αφγανιστάν ξανάνοιξαν και ότι το Πακιστάν θα συνεχίσει να μην χρεώνει οποιοδήποτε τέλος διέλευσης υπέρ του ευρύτερου συμφέροντος της ειρήνης και της ασφάλειας στο Αφγανιστάν και την περιοχή του», σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το άνοιγμα των οδών ανεφοδιασμού από το Πακιστάν, χαιρέτισε από την πλευρά του και ο στρατηγός Τζον Άλεν, ο διοικητής της ISAF.

Η γραμμή ανεφοδιασμού είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις ΗΠΑ καθώς ετοιμάζουν την αποχώρηση των στρατευμάτων τους το 2014  και ότι συνεπάγεται με αυτό, δηλαδή οπλικά συστήματα, οχήματα, μηχανήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα