Ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

18:55 2/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Νωρίτερα, η οργάνωση ανάρτησε στην ιστοσελίδα της επιστολή, η οποία έγραφε: «Ο μαχητής μας Αλισάν Σανλί εκτέλεσε μια πράξη αυτοθυσίας την 1η Φεβρουαρίου 2013 μπαίνοντας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, του φονιά των λαών του κόσμου, στην Άγκυρα».

Επίσης, στην ιστοσελίδα Halkin Sesi δημοσιεύεται μια φωτογραφία του βομβιστή αυτοκτονίας ο οποίος φορά μαύρο μπερέ και στολή παραλλαγής και είναι ζωσμένος με μια ζώνη με εκρηκτικά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του, καθώς και μία χειροβομβίδα, στην είσοδο

την πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Τούρκος φύλακας και να τραυματιστεί σοβαρά μία δημοσιογράφος. Οι αστυνομικές Αρχές ταυτοποίησαν το DNA με τον Ετζεβίτ Σανλί μέλος της τουρκικής αριστερής οργάνωσης DHKP-C.

Ο καμικάζι είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί με την κατηγορία της «τρομοκρατίας» για την επίθεση με ρουκέτα εναντίον στρατιωτικής εγκατάστασης το 1997. Απελευθερώθηκε το 2001, μετά την ομαδική απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές που έληξε με την αιματηρή επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο καμικάζι υπέφερε από το σύνδρομο Wernicke-Korsakoff, μια νευρολογική νόσο που εμφανίζεται συχνά στους κρατούμενους απεργούς πείνας και για τον λόγο αυτό επελέγη για την επίθεση αυτοκτονίας, επειδή «οι μέρες του ήταν μετρημένες», υποστηρίζουν οι εφημερίδες Milliyet και Vatan. Η οργάνωση χρησιμοποιεί μαχητές της που είναι ετοιμοθάνατοι για αυτού του είδους τις επιθέσεις, γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Radikal.

Keywords
Τυχαία Θέματα