ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ, ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ

Τελικές αποφάσεις για το πακέτο μέτρο αναζητούν στις 15:00 Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης ενώ παραμένει ανοικτό το εργασιακό, ο χρόνος πιέζει και οι βουλευτές δυσφορούν.

Το πράσινο φως στη συμφωνία του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα

θέλει να δώσει σήμερα η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών εν μέσω αναταραχής στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αλλά και απέναντι στα ανοικτά μέτωπα που παραμένουν.

Η συνάντηση των τριών, στις 15:00 μμ στη Βουλή, αναμένεται να επικυρώσει τις βασικές κατευθύνσεις των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί αλλά και να δώσει απαντήσεις στο εργασιακό και τα φορολογικά τα οποία παραμένουν ανοικτά. Ειδικά για τα εργασιακά, οι χθεσινές δηλώσεις των στελεχών της ΔΗΜΑΡ δεν προδιέθεταν για έναν εύκολο συμβιβασμό ενώ είναι σαφές ότι και το ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση αρνητικής στάσης του κ. Κουβέλη, θα βρεθεί σε δυσχερή θέση.

Το κλίμα επιδεινώνεται και από την αναταραχή στο εσωτερικό των τριών κομμάτων. Η διαγραφή Σταυρογιάννη από τη Ν.Δ. την Κυριακή συνοδεύθηκε από τη χθεσινή αποχώρηση του Γ. Μιχελογιαννάκη από την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ. Την ίδια στιμή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μοιάζει καθημερινά και περισσότερο αδύναμος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς η αμφισβήτηση ειδικά από τα, πρώην, κορυφαία στελέχη του κόμματος είναι ευθεία.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες πιθανότητες είναι υπέρ της επίτευξης συμφωνίας στο εσωτερικό της ελληνικής τρόικας, ένα αδιέξοδο δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει ότι τα δημοσιονομικά μέτρα θα περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό, ο οποίος και θα κατατεθεί στη Βουλή, την προσεχή εβδομάδα. Ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και τις διαρθρωτικές αλλαγές θα κατατεθεί, εκ παραλλήλου, στη Βουλή, αυτή τη φορά με το χαρακτήρα του κατεπείγοντως. Στόχος τα πάντα να έχουν ψηφισθεί, ει δυνατόν με τις λιγότερες κοινοβουλευτικές απώλειες για τα τρία κόμματα, μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, προκειμένου την επομένη το Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα