ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ «ΟΧΙ» ΣΕ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΤΟ ΣΤΡΙΓΚ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΣΚΕΛΙΔΑ…

Εχθές, αναφέρθηκα στον «μαϊμού» ανασχηματισμό που ορισμένοι κατασκεύασαν, και στην …τυροκομική μέθοδο πολιτικών τε και δημοσιογράφων σχετικά με την εξέλιξη του «τροϊκανικού πολέμου». Και όπως υποσχέθηκα, σήμερα θα καταπιαστώ με την άλλη κοτσάνα που κυκλοφορεί: την ίδρυση νέου κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά!

Δεν ξέρω αν όντως κάποιοι εισηγούνται στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ. τέτοιες αηδίες, είμαι όμως σίγουρος ότι ο Αντ. Σαμαράς …αγρόν αγοράζει για

το θέμα. Και είμαι περισσότερον σίγουρος ότι, ως πονηρός Μεσσήνιος που είναι, θα γελάει με την ψυχή του όταν ακούει ή διαβάζει τέτοιες φαντασιόπληκτες ιστορίες.

Κατά ποία λογική ένας πολιτικός που έχει κόμμα, μεγάλο, εξουσίας, με τις περισσότερες έδρες στη Βουλή και είναι πρωθυπουργός θα μπει στην περιπέτεια να φτιάξει ένα άλλο; Αυτή τη στιγμή είναι κυρίαρχος στη Νέα Δημοκρατία και θα δημιουργήσει μόνος του κι άλλα κέντρα εξουσίας και δύναμης; Περιόρισε τους Μητσοτάκηδες και τους καραμανλικούς, πέταξε εκτός τον Καμμένο και εξαφάνισε τον Καρατζαφέρη και θα βάλει στο κεφάλι του μπελάδες με τον Χρυσοχοΐδη, τον Λοβέρδο, τη Διαμαντοπούλου και δεν ξέρω ποιούς άλλους που αποστασιοποιούνται από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ή θα μπορούσαν να φύγουν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες συν τον Τζήμερο και άλλους φανφαρόνους; «Ήμαρτον» που θα ‘λέγε και ο κουτσοδόντης Γεωργίου.

Δεν του φτάνουν τα προβλήματα που έχει με την τρόικα και τις διαπραγματεύσεις, την ψήφιση των μέτρων και την εφαρμογής τους, θα πρέπει να προσθέσει κι άλλους πονοκεφάλους, αυτούς της δημιουργίας νέου κόμματος; Δεν του αρκούν οι καθημερινές ασκήσεις ισορροπίας στην κυβέρνηση με τους εταίρους του, να τις μεταφέρει αυτές και  στο (νέο) κόμμα του με τους υποτιθέμενους καινούργιους συνεταίρους; Πολιτικός αρχηγός είναι, δεν είναι μπαλαρίνα στο σύνθετο ατομικό. Εκτός κι αν οι διακονιάρηδες του νέου κόμματος νομίζουν ότι τα κόμματα είναι διοικητικές πράξεις. Αρκεί να βγάλει ένα φεφτά ο αρχηγός, να αλλάξει ταμπέλα στη Ν.Δ., να απευθύνει προσκλητήριο και να σου έτοιμο το Λαϊκό Κόμμα!

Αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς έχει, παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες, ένα κόμμα βάσης, και κάποιοι κουφιοκεφαλάκηδες του λένε να το μετατρέψει σε κόμμα παραγόντων. Να μαζέψει, λένε οι φωστήρες, όλους τους ευρωπαϊστές και τους μεταρρυθμιστές από όλα τα κόμματα και να ηγηθεί μιας συμμαχίας που θα αντιμετωπίσει το αντιμνημονιακό στρατόπεδο και τον επελαύνοντα ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. Όχι μόνον τους ευρωπαϊστές και τους μεταρρυθμιστές, αλλά και όλους τους πατριώτες, για να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή, προσθέτουν άλλοι φωστήρες. Να μετεξελίξει την τρικομματική κυβέρνηση σε κόμμα, συμπληρώνουν άλλοι πιο ευφάνταστοι. Αυτό δεν θα ‘ναι κόμμα, το τσίρκο Μεντράνο θα ‘ναι. Και ο Σαμαράς δεν θα ναι ο μεγάλος ηγέτης, όπως τον φαντασιώνονται, αλλά ο θηριοδαμαστής ή ο κλόουν ανάλογα με τις ανάγκες της παράστασης.

Και βέβαια όλοι αυτοί υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Στέλνουν, στο υποτιθέμενο νέο κόμμα Σαμαρά, ανθρώπους χωρίς να τους ρωτήσουν, και οι οποίοι ακόμη και

Keywords
Τυχαία Θέματα