Αναζητά Πρωθυπουργό η συριακή αντιπολίτευση

Σε συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης αποφάσισαν ότι πρέπει να αναζητήσουν Πρωθυπουργό, που να διαπνέεται από δημοκρατικό ήθος και να μπορεί να αντισταθμίσει την ιστορία της οικογένειας Άσσαντ, που για 40 χρόνια είναι στο τιμόνι της Συρίας.

«Ο συνασπισμός είναι ένα νομοθετικό όργανο και εμείς αναζητούμε ένα εκτελεστικό», δήλωσε ο Καμάλ Αλ Λαμβάνι, επιπκεφαλής της καμπάνιας, που στηρίζει την αντιπολίτευση και μια από τις χαμηλής εμβέλειας προσωπικότητας στην συριακή αντιπολίτευση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «έχουν γίνει πολλά λάθη και υπάρχουν πολλοί που υποτίθεται

ότι εκπροσωπούν την αλλαγή στην χώρα, αλλά αυτή την στιγμή νοιώθουν περιθωριοπιημένοι».

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο διάλογος στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης έχει σημάδια αποτυχίας, γιατί προέκυψαν διασπάσεις, ενώ υπήρξαν δυνάμεις που επεχείρησαν να υπονομεύσουν την προσπάθεια για μετάβαση στην πολιτική κατάσταση της χώρας.

Ενόσω ο διάλογος στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης είναι σε εξέλιξη, τα Ηνωμένα Έθνη μετρούν 60.000 θύματα στην Συρία κατά την διάρκεια της 22μηνης σύγκρουσης. Πάντως είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο ανόδου Σουνιτών στην εξουσία, μιας που αυτό ήταν το αποτέλεσμα των χωρών που υιοθέτησαν την εξέγερση της Αραβικής Άνοιξης. Αυτό συνδυάζεται και με την ενεργό εμπλοκή των τζιχαντιστών στον εμφύλιο στην Συρία, που ενισχύει τους Σουνίτες κατά των Αλεβιτών και καθιστά επιφυλακτική την διεθνή κοινότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα