Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων

Όπως επιβεβαίωσαν οι αλγερινές αρχές, αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των ισλαμιστών απαγωγέων, που επί τρεις μέρες κρατούσαν ομήρους εργαζόμενου στις εγκαταστάσεις της Ιν Αμένας. Από την επίθεση δυνάμεων του αλγερινού στρατού σκοτώθηκαν 11 ισλαμιστές, οι οποίοι προηγουμένως εκτέλεσαν επτά ξένους ομήρους. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών μεταξύ των ενόπλων ισλαμιστών, αλλά επίσης μεταξύ των ξένων και των αλγερινών ομήρων, παραμένει άγνωστος. Νωρίτερα σήμερα, οι αλγερινές ειδικές δυνάμεις βρήκαν 15 απανθρακωμένα πτώματα για την αναγνώριση των οποίων

γίνονται ήδη προσπάθειες.

Πάντως σήμερα, λίγο πριν ξεκινήσει η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των απαγωγέων και του στρατού, απελευθερώθηκαν δεκαέξι ξένοι όμηροι ανάμεσά τους δυο Αμερικανοί, δυο Γερμανοί και ένας Πορτογάλος. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας ανακοίνωσε, πάντως, ότι λιγότεροι από 10 υπήκοοί της αγνοούνται. Προηγούμενες πληροφορίες ανέφεραν ότι 12 με 30 όμηροι σκοτώθηκαν, με πολλούς ξένους να αγνοούνται ακόμα, ανάμεσά τους Νορβηγοί, Ιάπωνες, Βρετανοί και Αμερικανοί.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι ένας Αμερικανός, ο Φρέντερικ Μπουτάτσιο, σκοτώθηκε, ενώ ο Γάλλος υπουργός Άμυνας δήλωσε πριν από την τελική επίθεση του αλγερινού στρατού ότι δεν υπάρχουν άλλοι γάλλοι υπήκοοι μεταξύ των ομήρων.

Τη νύχτα, δυο Νορβηγοί αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ ακόμη αγνοείται η τύχη έξι συμπατριωτών τους και επίσης αγνοείται η τύχη ιαπώνων μηχανικών. Τέλος, ο ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα επιβεβαίωσε το θάνατο ενός εκ των πέντε Ρουμάνων που είχαν συλληφθεί όμηροι.

Μέχρι στιγμής, 573 Αλγερινοί όμηροι έχουν απελευθερωθεί τα δύο τελευταία 24ωρα ενώ οπι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 32, οι οποίοι είναι ξένοι υπήκοοι.

Δείτε επίσης: Εξαπέλυσαν επίθεση κατά των απαγωγέων οι αλγερινές δυνάμεις

Keywords
Τυχαία Θέματα