ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ (ΞΑΝΑ)ΚΑΛΕΙ ΑΚΗ ΚΑΙ 5 ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ

Ώρα μηδέν για τους νέους κατηγορούμενους στην υπόθεση της διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής αναμένεται, πιθανότατα και σήμερα, να στείλει κλήσεις σε νέα πέντε πρόσωπα σε βάρος των οποίων έχουν προκύψει ενδείξεις για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με βάση τη διασταύρωση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν στο

πλαίσιο της δικαστικής έρευνας.

Σημαντικό ρόλο στη χαρτογράφηση των νέων κατηγορουμένων έπαιξε και το πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα, ο οποίος μελέτησε, κατέγραψε και ανέδειξε τον ρόλο προσώπων που δεν είχαν περάσει ούτε έξω από το ανακριτικό γραφείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο του ανακριτή βρίσκεται και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν.

Αν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί κριθούν αρκετά από τον δικαστικό λειτουργό, τότε δεν αποκλείεται ένα ακόμη μέλος της οικογένειας Τσοχατζόπουλου να βρεθεί στη λίστα των κατηγορουμένων για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Και ενώ οι νέοι κατηγορούμενοι θα ενημερώνονται για τα στοιχεία της δικογραφίας και θα ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους τακτική, οι ήδη γνωστοί κατηγορούμενοι θα ξαναπεράσουν από την Ευελπίδων πολύ σύντομα, προκειμένου να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις.

Και αυτό γιατί στο πρώτο στάδιο της ανάκρισης όλοι είχαν αρνηθεί την εμπλοκή τους με τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος, αλλά στο μεταξύ χρονικό διάστημα έχουν βρεθεί στοιχεία που αποτυπώνουν τον ρόλο τους. Στοιχεία που ο ανακριτής έχει μετατρέψει σε βαρύ κατηγορητήριο ,με βάση το οποίο θα πρέπει να απολογηθούν και κυρίως να πείσουν ότι δεν είναι ένοχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα