ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Σε αναδιάρθρωση των 23 γραφείων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) στο εξωτερικό αναμένεται να προχωρήσει η κυπριακή κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στις δαπάνες αφού το ετήσιο κόστος λειτουργίας τους ανέρχεται στα 7,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες προβολής του ΚΟΤ ανέρχονται στο 1,8 εκατ. ευρώ.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Οπως αναφέρει πριν λίγες ημέρες η κυπριακή οικονομική ιστοσελίδα StockWatch, το Δ.Σ. του ΚΟΤ παρουσίασε ενώπιον του υπουργού

Εμπορίου, Νεοκλή Συλικιώτη, τα πρώτα στοιχεία της μελέτης για την αναδιάρθρωση των γραφείων, βάσει της οποίας θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Συλικιώτης δήλωσε ότι διεξάγεται μελέτη, η οποία θα καταδείξει ποια γραφεία του οργανισμού στο εξωτερικό, θα κλείσουν, ποια θα ενισχυθούν, ποια θα συμπλεγματοποιηθούν και σε ποιες χώρες να λειτουργήσουν νέα γραφεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ.  του ΚΟΤ, Αλέκος Ορουντιώτης, ανέφερε ότι τα γραφεία του οργανισμού στο εξωτερικό έχουν κλείσει ένα επιτυχημένο κύκλο δουλειάς και ήρθε ο καιρός να εξεταστεί η αναδιάρθρωση τους με στόχο να καταστούν πιο επιτυχημένα. «Κάποτε», είπε, «τα γραφεία του ΚΟΤ στο εξωτερικό ήταν χώροι παροχής πληροφοριών, τώρα έχει αλλάξει η αγορά του τουρισμού, υπάρχει πλέον το διαδίκτυο και όλες οι πληροφορίες και οι κρατήσεις γίνονται μέσω του διαδικτύου», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει στενότητα προϋπολογισμών, υπάρχουν οι εταιρείες χαμηλού κόστους και όλα αυτά συνθέτουν ένα νέο σκηνικό στα γραφεία λειτουργίας του εξωτερικού, γι’ αυτό ο ΚΟΤ προχώρησε στη μελέτη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΟΤ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της μελέτης και των αποφάσεων για τα γραφεία, υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει και συμπλεγματοποίηση, κλείσιμο, άνοιγμα και ενίσχυση κάποιων γραφείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα