ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΣΙΝΑ

Επ’ αφορμής της παρουσίας της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην περιοχή, παρέμβαση αναμένεται να κάνει η αμερικανική πλευρά για την εφαρμογή ενός νέου σχεδίου ασφαλείας, για να αντιμετωπίσουν την επιδείνωση της κατάστασης στη χερσόνησο του Σινά.

Το σημερινό δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης, που επικαλείται ανώνυμες πηγές  αναφέρει ότι «το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας συζητεί με τους Αιγύπτιους μια σειρά επιλογών για ανταλλαγή πληροφοριών με τον αιγυπτιακό στρατό και την αστυνομία στο Σινά».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πληροφορίες αυτές

συμπεριλαμβάνουν καταγεγραμμένες συνομιλίες ενόπλων σε κινητά τηλέφωνα και φωτογραφίες που ελήφθησαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και από δορυφόρους. Η εφημερίδα τονίζει ότι οι επαφές αυτές έγιναν με το στρατό, με τις υπηρεσίες πληροφοριών και με την κυβέρνηση του Μοχάμεντ Μόρσι.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, στην Χερσόνησο Σινά αναπτύχθηκαν πενήντα τάνκς και εκατόν- πενήντα τεθωρακισμένα, για να ενισχύσει η Αίγυπτος την παρουσία της στην περιοχή, καθώς την περασμένη Κυριακή, ισλαμιστές «τρομοκράτες», από ένα σημείο διέλευσης των συνόρων με το Ισραήλ, επιτέθηκαν και σκότωσαν 16 Αιγύπτιους συνοριοφύλακες. Από την πλευρά της η Αίγυπτος απάντησε με εντεινόμενη στρατιωτική παρουσία και μόλις χθες με έξι συλλήψεις υπόπτων.

(Δείτε επίσης: ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΣΙΝΑ)

Keywords
Τυχαία Θέματα