ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΑΜΕΡΟΝ

Παγκόσμια έκκληση για τον υποσιτισμό απευθύνει ο Ντέιβιντ Κάμερον στο πλαίσιο άτυπης συνόδου, που θα πραγματοποιηθεί αυτές τις μέρες στο Λονδίνο, επ’ αφορμής της παρουσίας πολιτικών αρχηγών από όλο τον κόσμο λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

 Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να ζητήσει την ανάληψη διεθνούς δράσης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, προκειμένου να σωθούν 25 εκατ. των παιδιών σε όλο τον κόσμο, που απειλούνται με νοητική ή σωματική

καθυστέρηση στην ανάπτυξή τους εξαιτίας του υποσιτισμού.

Η «Σύνοδος κορυφής για την πείνα», θα διεξαχθεί στην κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ του Βρετανού Πρωθυπουργού και οργανώνεται από κοινού με τον βραζιλιάνο αντιπρόεδρο, η χώρα του οποίου θα φιλοξενήσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016.

Κατά την άτυπη Σύνοδο, ο Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να υπογραμμίσει ότι: «Ακόμα και αν τα παιδιά αυτά τα οποία υποσιτίζονται είναι ικανά να αντιμετωπίσουν ασθένειες και λοιμώξεις στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, το σώμα τους και το μυαλό τους δεν θα αναπτυχθούν ποτέ κανονικά», για να προσθέσει ότι: «Είναι μια τραγωδία για τα παιδιά αυτά, μια τραγωδία για τις κοινωνίες στις οποίες ζουν». Εν κατακλείδι, θα πει: «Παιδιά που θα μπορούσαν να μεγαλώσουν και να γίνουν γιατροί, αγρότες, μηχανικοί ακόμα και μεγάλοι αθλητές αφήνονται στην τύχη τους».

Από την βρετανική πλευρά, αυτή αναμένεται να διαθέσει βοήθεια ύψους 120 εκατ. λιρών για τη χρηματοδότηση έρευνας για καλλιέργειες ανθεκτικές στην ξηρασία και καλλιέργειες προϊόντων με περισσότερες βιταμίνες για την Αφρική και τη Νότια Ασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα