ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΝΟΜΑ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΚΑΙ …ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Το σχέδιό του για την «ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης» αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες μέρες -πιθανώς αύριο, εφόσον έχει συγκροτηθεί κυβέρνηση και συγκληθεί η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ανοίγει η πόρτα της εξόδου για Ραγκούση, καταργείται η ΠΑΣΠ και η ΠΑΣΚΕ.

Ριζικές

αλλαγές επιφυλάσσει στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με το «Σχέδιο Ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης» να παρουσιάζεται από τον ίδιο στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εντός της εβδομάδας, πιθανότατα και αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Βενιζέλος σχεδιάζει να προτείνει την αλλαγή ακόμα και του ονόματος ή των συμβόλων του κόμματος που ίδρυσε πριν από 38 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου, κάτι όμως που θα πρέπει να πάρει την έγκριση των μελών του κόμματος, με τον πρόεδρό του να εξετάζει το ενδεχόμενο ανοιχτής διαδικασίας, πιθανώς και ενός εσωκομματικού δημοψηφίσματος. Ήδη πάντως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Ιπποκράτους, έχει κατοχυρωθεί ένα όνομα -που κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό- στο Πρωτοδικείο.

Εντωμεταξύ, κατά δήλωση του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου, από αύριο κιόλας αναμένεται να εγκατασταθεί στην Ιπποκράτους διεθνής εταιρεία που θα αναλάβει να ελέγξει τα οικονομικά του κόμματος, κίνηση που ίσως φέρει πιο κοντά και την προαναγγελθείσα διαγραφή του Γιάννη Ραγκούση στον βαθμό που θα θεωρηθεί υπεύθυνος για την τραγική οικονομική κατάσταση του κόμματος ως πρώην γραμματέας του. Την ίδια ώρα, φέρεται να δρομολογείται για το τέλος του μήνα -πιθανότατα το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου και 1ης Ιουλίου- συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος. Αυτή, θα προηγηθεί του «Συντακτικού Συνεδρίου» που έχει ήδη προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, ενώ για την καλύτερη προετοιμασία του θα συσταθεί επιτέλους και η προαναγγελθείσα Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), αλλά και η νέα ηγετική ομάδα του κόμματος με πυρήνα νέα σε ηλικία στελέχη, τους περίφημους «τριαντάρηδες».

Αναμένεται ακόμα διάλυση της Νεολαίας και της ΠΑΣΠ (φοιτητική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ), της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΠΑΣΚΕ και του ΙΣΤΑΜΕ. Όσο για τις κατά τόπους Οργανώσεις του κόμματος, θα συγκροτηθούν εκ του μηδενός -έχουν άλλωστε ήδη διαλυθεί- με νέους κανόνες λειτουργίας και επανεγγραφή ακόμα και των ιδρυτικών στελεχών του κόμματος, εφόσον ενδιαφέρονται.

Το ΠΑΣΟΚ όμως, εκτός από όνομα και σύμβολα, αλλάζει και …στέκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στο υπέρογκο ενοίκιο των 60.000 ευρώ τον μήνα για τα κεντρικά γραφεία της Ιπποκράτους, αλλά ακόμα και στα 18.000 ευρώ τον μήνα για το κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη, φέρεται να μετακομίζει σε έναν και μόνο όροφο έτερου κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας…

Keywords
Τυχαία Θέματα