ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Η λιτότητα με μέτρα 15 δισ. ευρώ θα οδηγήσουν σε χρεοκοπία την Ελλάδα και η τρικομματική κυβέρνηση θα παρακαλάει να βγει από την Ευρωζώνη, τόνισε από το βήμα της συνεδρίασης του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η επιπλέον λιτότητα, τουλάχιστον με μέτρα 15 δισ. ευρώ, σημαίνει

ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει» τόνισε Πρόσθεσε δε ότι «η εξίσωση δεν έχει λύση» και προειδοποίησε πως «αν στο τέλος της επόμενης διετίας, η τρικομματική κυβέρνηση συναινέσει στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών τότε η εξασθενημένη και χρεωκοπημένη θα αναγκαστεί οικειοθελώς και παρακαλώντας να βγει από την Ευρωζώνη».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση τόνισε ότι «εκφωνεί τα συμφέροντα των δανειστών ως δήθεν διεθνείς στόχους», ενώ επανέλαβε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι αποκρατικοποιήσεις σημαίνουν ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική και στη ΔΗΜΑΡ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έχουμε καμία προσδοκία ούτε από τους πρώην συντρόφους μας της ΔΗΜΑΡ που έχουν φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζουν το μνημονιακό πρόγραμμα της συγκυβέρνησης «προοδευτικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα