ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ

Τα ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια αλλά και το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ κρίνονται στη νέα συνάντηση ΣαμαράΒενιζέλου – Κουβέλη. Στην τελική ευθεία Γραμματείς υπουργείων. 

Στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, πιθανότητα την προσεχή Τετάρτη, αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα ισοδύναμα

μέτρα που αναζητούνται – χωρίς να γίνονται και πληρως αποδεκτά από την Τρόικα – για τη διάσωση των νέων μισθολογίων και την αποφυγή νέου «μαχαιριού» στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου. Την ίδια ημέρα, οι κ. Α. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης αναμένεται να εξετάσουν το πρώτο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο μεσοπρόθεσμο και τα μέτρα 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να περιλαμβάνει.

Οι Γ. Στουρνάρας και Χρ. Σταϊκούρας αναμένεται να έχουν κύκλο συναντήσεων, τη Δευτέρα, με τους εμπλεκόμμενους υπουργούς προς αναζήτηση των μέτρων αλλά και με στόχο την… συνευθύνη για τα μέτρα που θα αποφασιστούν. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να… εμπλέξει το μεγαλύτερο μέρος της κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθούν – στο μέτρο του δυνατού, βέβαια – οι γκρίνιες υπουργών και η μετάθεση των ευθυνών στο υπουργείο της πλατείας Συντάγματος. Είναι, πάντως, προφανές ότι εφόσον δεν εξευρεθεί λύση – όπως είναι και το πλέον πιθανό – το οικονομικό επιτελείο θα οδηγηθεί, και πάλι, σε οριζόντια μέτρα, επιλέγοντας και από το πλέγμα δράσεων που έχει προτείνει το ΚΕΠΕ.

Αυτό το προσχέδιο, μαζί με τις όποιες κατευθύνσεις πολιτικής, θα εξετάσουν την Τετάρτη οι πολιτικοί αρχηγοί, δίδοντας το πράσινο φως για το νέο κύκλο επαφών με την Τρόικα που θα ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου.

Ολοκληρώνεται η επιλογή Γ.Γ.

Στην ίδια συνάντηση, οι τρείς αρχηγοί θα κάνουν και την πρώτη συζήτηση για τα πρόσωπα των διοικητών ΔΕΚΟ και φορέων του Δημοσίου καθώς δεν αποκλείεται μέχρι τότε να έχουν ανακοινωθεί όλα ή τα περισσότερα από τα ονόματα των νέων Γ.Γ. των υπουργείων. Στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Δημ. Σταμάτης έχει αναλάβει να συμβιβάσει τα… ασυμβίβαστα που προκύπτουν από τις θέσεις του Πρωθυπουργικού Γραφείου, των θέσεων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αλλά και των εισηγήσεων των υπουργών. Κατά πληροφορίες, οι τελικές αποφάσεις για τους Γραμματείς θα ληφθούν μέσα στο σαββατοκύριακο από τον Αντ. Σαμαρά, και αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τα άλλα δύο κόμματα. Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΣΟΚ ζητά την παραμονή κάποιων από τους Γραμματείς που ήδη υπηρετούν ενώ η ΔΗΜΑΡ προτείνει και νέα πρόσωπα, κατά κύριο λόγο στα υπουργεία όπου συμμετέχουν και δικά της στελέχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα